6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Kızıltepe'de yargısız infaza ESP'den tepki

Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) Van Temsilciliği, Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde geçtiğimiz hafta meydana gelen olayla ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz hafta Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde baba Ahmet Kaymaz ve oğlu Uğur Kaymaz’ın öldürülmesi ile ilgili olarak, Van ESP’ye bağlı bir grup, PTT Caddesi Sanat Sokak’ta basın açıklaması yaptı.

 Yoğun güvenlik önlemleri altında Sanat Sokak’a ellerinde Kızıltepe’de öldürülen Uğur Kaymaz’ın fotoğraflarından oluşan pankart ve dövizlerle gelen yaklaşık 10 kişilik grup, hükümet ve ABD aleyhine slogan atarak yürüyüş yaptı.

 Ova İş Merkezi önüne gelen grup burada hazırlanan basın bildirisi Ayşegül Adıgüzel tarafından okundu. Adıgüzel, "Mardin-Kızıltepe’deki olayın Felluce, Gazze ve Ramallah’taki katliamdan hiçbir farkı yoktur. Tek fark sadece katledilenlerin Kürt olmasıdır. Burjuva medya Irak’taki, Filistin’deki katliamları tekrar, tekrar gösterirken Mardin-Kızıltepe’deki katliama seyirci kalmakla yetiniyor. Kızıltepe’de yaşanan katliama karşı tüm kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyor ve sorumluların bir an önce yargı önüne çıkartılmasını talep ediyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından sık sık slogan atan grup, sessiz bir şekilde dağıldı.

van
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 09:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?