5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kızlar gözyaşlarını tutamadı

Van'da düzenlenen 'AB Bilgi Yarışması'nda istedikleri birinciliği kazanamayan 3 kız öğrenci teselliyi gözyaşlarında buldu.


Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) bünyesinde bulunan AB Bilgi Bürosu tarafından düzenlenen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. VATSO Tuşba Konferans Salonu'nda düzenlenen yarışmaya Van Fen Lisesi, Selahaddin Eyyübi Lisesi, Koray Akoğuz Lisesi ve Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Yarışma öncesi bir konuşma yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, davet edilmelerine rağmen programa katılmayan bazı kamu kurum ve kuruluş amirlerine sitemde bulundu. Yapılan bu tür etkinliklere kamu kurum ve kuruluş amirlerinin en azından katılarak destek vermesi gerektiğini anlatan Kandaşoğlu "Yaptığımız ciddi bir programdır ve amirler de bunu ciddiye almalıdır. Madem güzel bir program yapıyoruz, bunu hep birlikte yapmalı ve desteklemeliyiz" şeklinde konuştu.


Kandaşoğlu'nun ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ise, kentteki eğitim kalitesine değindi. Kentte eğitim olanaklarının her geçen gün arttığını söyleyen Yıldız, buna destek sağlayan herkese teşekkür ettiğini belirtti.
Konuşmaların ardından geçilen yarışmada öğrencilere Avrupa Birliği konusunda 15 soru soruldu. Kıyasıya geçen yarışmanın ardından Van Fen Lisesi birinci, Selahaddin Eyyübi Lisesi ikinci, Koray Akoğuz Lisesi üçüncü, Anadolu Lisesi ise dördüncü oldu. Dereceye giren takımlara ödülleri verilirken, yarışmada üçüncü olan Koray Akoğuz Lisesi'nin 3 kız öğrencisi birinci olamadıkları için gözyaşı döktüler. Ağlayan kızları teselli etmeye çalışan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kandaşoğlu' kendilerine sarılarak üzülmemelerini söyledi. Yarışmada birinci olan Fen Lisesi öğrencilerinin Ankara'da yapılacak yarışmalarda Van'ı temsil edeceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 19:45:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?