5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kızlar meslek öğrendi

Van'da, başlatılan halı kursunu başarıyla tamamlayan 19 kursiyere düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi.


Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Van İl Müdürlüğü ile Sümer Halı Bölge Şefliği'nin ortaklaşa açtığı halı kursunu bitirenlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Edremit ilçesinde düzenlenen 5 aylık kursun ardından sertifika almaya hak kazanan kursiyerler için bir tören düzenlendi. Edremit ilçesinde düzenlenen törene, İlçe Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, İş-Kur Van İl Müdürü Abdulkerim Arvas, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İrfan Öztürkçü ile kursiyerler katıldı.
Sertifika töreninde bir konuşma yapan Sümer Halı Bölge Şefi Kenan Demir, el halıcılığının ata sanatı olduğunu ifade etti. Bu sanatın gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla Van genelinde 31 tane halı atölyesi açıldığını söyleyen Demir, açılan atölyelerde 321 adet halı dokuma tezgahında 669 kursiyerin çalıştığını kaydetti.


İş-Kur Van İl Müdürü Abdulkerim Arvas ise kursa gelen bayanlara günlük 15 lira para verdiklerini belirterek, kursiyerlerin hem meslek sahibi olduklarını hem de para kazandıklarını belirtti. Van'ın doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve turistik bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Arvas, "İlimiz ayrıca doğu ile batı arasında bir kavşak noktasında olup bölgenin merkezi niteliğindedir. Tüm bu sebeplerle gelişme itici gücü olacak, nitelikli elemanların yetiştirilmesi amacıyla müdürlüğümüz tüm sivil toplum kuruluşları, eğitim kurulumları, eğitim merkezleri ve işverenlerle sürekli işbirliği içinde çalışmalarına yoğun bir şekilde devam etmektedir. Nitelikli işgücüne ihtiyaç duyulan her alanda mesleki eğitimler verilmekteyiz. Bundan sonra bu faaliyetlerimiz devam edilecektir. Bu vesile ile çalışmaların daha verimli olması amacıyla her türlü desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve emeği geçen personele sonsuz şükranlarımı sunarım" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kursiyerler sertifikalarını protokol üyelerinin elinden aldı. Törenin ardından protokol üyeleri kursta yapılan halıları inceledi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 19:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?