6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

KOBİ'lere 'proje hazırlama' eğitimi

KOBI'LERE 'PROJE HAZIRLAMA' EGITIMI

Van Ticaret ve Sanayi Odasi (VASO) Yonetim Kurulu Baskani Zahir Kandasoglu, kurduklari sirkete Iran ve Irak'ta girisimcilerin gelip ortak olmak istedigini soyledi.

VATSO'nun uyelerine yonelik PMC Proje, Cevre ve Kalkinma Teknolojileri Limitet Sirketi ile ortaklasa duzenledigi 'Kalkinma Ajansi Hibeleri Proje Hazirlama' egitimi odanin Tusba Salonu'nda yapildi.

Egitim seminerin acilis konusmasini yapan VATSO Yonetim Kurulu Baskani Zahir Kandasoglu, bolgede bulunan isletmelerin buyuk bir bolumunun Kucuk ve Orta Buyuklukteki Isletmeler (KOBI) oldugunu ve bu yuzden oda olarak bunlari onemsediklerini soyledi. Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi'nin hukumet tarafindan bolgeye

saglanan bir imkan oldugunu ve VATSO uyelerinin bundan en iyi sekilde yararlanmasi gerektigini vurgulayan Kandasoglu, uyelerinin hazirladigi tum projelerin yapilacak olan on elemeden gecmesi gerektigini soyledi. Uyelerine isi ciddiye almalari konusunda da tavsiyelerde bulunan Kandasoglu, "Eger hazirladiginiz proje kabul gorurse 400 bin Lira'ya kadar hibe kredi alabilirsiniz. Bu cok ciddi bir para ve bunu alabilmeniz icin VATSO olarak her zaman yaninizdayiz. Gerekirse Turkiye Odalar ve Borsalar

Birligi'nde de destek isteyebiliriz. Yeter ki siz is yapin ve yaptiginiz isi ciddiye alin. Biz her turlu destegi vermeye haziriz" dedi.

Bolgenin geri kalmisligi ve yasanan yoksullugu herkesce bilindigini de kaydeden VATSO Yonetim Kurul Baskani Zahir Kandasoglu, saglanan bu imkanlarda bolge insanlarinin da faydalanmasini istedigini anlatti. Kandasoglu, "Bolge insani olarak 5-6 kisi bir araya gelerek gucumuzu birlestirerek daha guzel isler yapabiliriz. Artik birbirimize guvenmeliyiz. Eski kara duzen hesap kitap donemi bitti. Artik her sey bilgisayar ortaminda takip ediliyor. Kimse kimseyi kandiramaz ve parasini yemez. Bir sirket kurduk ve

herkesin gelip ortak olmasini istiyoruz. Buna en az 100 ila 150 kisinin gelip ortak olmasini istiyoruz. Komsularimiz olan Iran ve Irak'taki sirketler gelip ortak olmak istiyor. Baska illerde de talepler var. Vanli esnaflarimizin da gelip ortak olsunlar ve isimizi buyutelim" seklinde konustu.

Kandasoglu'nun yaptigi acilis konusmasinin ardindan PMC Proje, Cevre ve kalkinma Teknolojileri Limitet Sirketi uzmanlarindan Ayhan Apaydin, katilimcilara, kalkinma ajanslari ve proje hazirlama konularinda bilgi verdi. Duzenelen proje hazirlama egitiminin gun boyu devam edecegi kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 14:56:01
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 19:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?