5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kocaeli'den Van'a açılım' köprüsü

KOCAELİ'DEN VAN'A 'DEMOKRATİK AÇILIM' KÖPRÜSÜ

Hükümetin başlattığı 'Demokratik Açılım'a destek amacıyla Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kocaeli İl Başkanlığı üyesi 60 kişilik heyet Van'a geldi.

Ferit Melen Hava Alanı'nda Ak Parti Van İl Başkanı Mustafa Bilici tarafından karşılanan heyet daha sonra parti binasına geçti. Burada bir toplantı gerçekleştiren Kocaelili misafirler yoğun ilgi ile karşılaştı.

Ak Parti İl Başkanı Mustafa Bilici gelen misafirleri Kürtçe olarak 'Başımız gözümüz üstünde geldiniz' diyerek selamladı. Bilici yaptığı konuşmasında 'Demokratik Açılım'ın önemine vurgu yaptı. Bölgenin geçmişte büyük acılar yaşadığını belirten Bilici, "Ama bugün çok şükür bölgemizde, ülkemizde huzur ve umut veren gelişmeler oldu. Kürtçe televizyonlar, radyolar açıldı. Yine Kürtçe enstitü çalışmaları olumlu gelişmeler. Yarınlarımız çok daha güzel olacak" dedi.

Bir konuşma yapan Kocaeli AK Parti İl Başkanı Zeki Aygün ise Van'da bulunmaktan çok mutlu oldukları söyledi. Van insanının yiğit ve misafirperver olduğunu anlatan Aygün, "Öğrendik ki Van'ın asil ve sıcakkanlı insanlarına Kocaeli'de oturarak kavuşamazdık. Kalktık geldik. Yıllarca yaşanan sorunları örtbas ettik. Emin olun Başkale'de yaşanan bir acı Kandıra'da da hissediliyor. Artık bu akan kanın durmasını istiyoruz. Bir sorunun çözümü bir kere o sorunun varlığını kabul etmekten geçiyor. Adına ne denirse densin, bu girişim bir kardeşlik projesidir. Bu sorun ırkçı ve asimilasyon politikalarla çözülemez. Etnik kimlikler insanın doğası gereği yaradılıştandır. Tanıyacak, birbirimize saygı göstereceğiz. İşte biz buraya bu kararlılığımızı göstermek için geldik" dedi.

Ak Parti'li Kocaeli heyetin birkaç gün daha Van'da olacağı ve çeşitli programlara katılacağı belirtildi.

KOCAELİ'DEN VAN'A 'DEMOKRATİK AÇILIM' KÖPRÜSÜ
KOCAELİ'DEN VAN'A 'DEMOKRATİK AÇILIM' KÖPRÜSÜ
KOCAELİ'DEN VAN'A 'DEMOKRATİK AÇILIM' KÖPRÜSÜ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 17:36:02
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 21:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?