6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Kocaeli'den Van'a park desteği

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN VAN'A MODERN PARK DESTEĞİ

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun girişimleri sonucu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 34 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek parkın 1,5 milyon liraya mal olacağı belirtildi.

Edremit ilçesinde bulunan İl Özel İdaresi'ne ait alan üzerinde inşa edilen modern parkın tamamlanması için hummalı bir çalışma yürütülüyor. İşçiler bir yanda yapılan yürüyüş parkurlarına kilitli taş döşerken, bir yanda da kamelyaların kurulacak olan zemine beton dökülüyor. 'Van-Kocaeli Dostluk Parkı' ismi verilecek olan park, şimdiye kadar Van'da yapılan en büyük park olma özelliğini taşıyor. Van Gölü kenarında bulunan alan üzerinde inşa edilen parkta, 2 adet çocuk parkı, tenis kordu, basketbol ve voleybol sahaları, 450 metrekare alana sahip olacak ve içerisinde Van kahvaltısının da verileceği kafeterya, kamelyalar, 80 metre uzunluğunda plaj ve piknik alanları olacağını belirten Şantiye Şefi Osman Yeşilyurt, parkta sadece 22 bin metrekare yeşil alan bulunacağını kaydetti. Yeşilyurt, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin destediği ile yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olacak olan parkın eylül ayının sonlarına doğru bitirmeyi planladıklarını kaydetti.

Van Valisi Münir Karaloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevini yürütürken Van Valiliği'ne atanmıştı.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN VAN'A MODERN PARK DESTEĞİ
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN VAN'A MODERN PARK DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2010 Cumartesi 15:05:00
Güncelleme :21 Ağustos 2010 Cumartesi 15:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?