5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kömür dağıtımı kamerayla izlenecek

Van Vali Yardımcısı Ali İpek, bazı spekülasyonlar söz konusu olabileceği için yapılacak olan kömür yardımlarının 24 saat kamera sistemi ile izleneceğini ifade etti.

Konuyla ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Ali İpek, yapacakları kömür yardımı hakkında bilgiler verdi. Hükümetin Şırnak'tan kendilerine tahsis ettiği 40 bin ton kömürü maddi durumu iyi olmayan ailelere dağıtacaklarını anlatan İpek, işin ihalesini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kömürleri istifleyip, araçlarla vatandaşların evlerine götüreceği bir hizmet alımı yaptıklarını ifade eden İpek, her mahalleye ve köye ayrı tarihler vereceklerini dile getirdi. İpek "Mahalle ve köylerde ikamet eden vatandaşlarımız, kendileri için belirlenen tarihte gelip depodan kömürünü yine bizim tahsis ettiğimiz araçlarla alıp evine götürecek. Bazı spekülasyonlar söz konusu olabileceği için yapılacak olan kömür yardımları 24 saat kamera sistemi ile izlenecek. Deponun çevresine bırakılacak kameralarla kimin ne kadar kömür aldığını izleyebileceğiz. Tabi kömürünü alan kişi artık komşusunun bahçesine bırakabilir, bir başka yere bırakabilir bu kadarını takip edemeyiz. Çünkü 20 bin aile var, hepsini tek tek takip edemeyiz" dedi.

Yardım alacak olan vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) gelmesine gerek olmadığını söyleyen Vali Yardımcısı Ali İpek, hak sahiplerinin muhtarlıklar ve okullara asılacak olan listeler aracılığıyla açıklanacağını ifade etti. İpek "Daha önce gıda yardımı yaparken her mahallede bir okul belirlemiştik ve faydalanacak kişileri burada listelerle ilan etmiştik. Şimdi bu kömür yardımlarının listelerini de o okullara asacağız. Ayrıca mütevelli heyeti olarak yardımların miktarını da belirledik. İlk etapta il merkezinde oturan vatandaşlarımız başka yakacak alternatifleri olmadığı için 1.5 ton, köylerde oturan vatandaşlarımız ise 1 ton kömür yardımı alacaktır. Köydeki vatandaşlarımız odun, tezek gibi alternatif yakacaklar bulabiliyor fakat il merkezindekilerin böyle bir imkanı yok. İlk dağıtımın ardından kış mevsiminin şartlarına göre durumu tekrar değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 18:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?