2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Kömür dağıtımı sürüyor

Van Vali Yardımcısı Halil Berk, şimdiye kadar 22 bin aileye 23 bin ton kömür yardımında bulunduklarını belirterek, sorunsuz dağıtım için bütün tedbirlerin alındığını söyledi. 

İstasyon Mahallesi'nde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) ait kömür deposunu ziyaret eden Vali Yardımcısı Halil Berk, çalışmaları yerinde inceledi. 

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Berk, SYDV'nin toplam 30 bin kayıtlı üyesinin olduğunu, yardımlardan aktif olarak 23 bin üyenin faydalandığını söyledi. Berk, bu yıl kendilerine 23 bin ton kömürün geldiğini, şimdiye kadar 22 bin aileye dağıtım yaptıklarını belirtti. Kömür dağıtımı esnasında bazı tedbirler aldıklarını da ifade eden Berk, "Vatandaşların her hangi bir sıkıntı yaşanmaması için ilk önce bir nakliye firması ile anlaştık. Sözleşmeli 34 işçi tarafından kömürler kamyonlara yüklenerek ev ev gidilerek sahiplerine teslim edildi. Şehirde yaşayan vatandaşlarımıza 30 kilo ağırlığında 30'ar torba, köylerde yaşayanlara ise 20'şer torba kömür yardımında bulunduk. Bu dağıtımlar esnasında her hangi bir sıkıntı yaşanmaması için bizzat kendim zaman zaman belli aralıklarla buraya gelerek çalışmaları takip ettim. Ayrıca vakıfta çalışan 3 arkadaşımız muhtarlar arayıcılığı ile dağıttığımız fişleri kömür alacak olan kişilerden kendileri ile birlikte kimlik fotokopilerini istedik. Bunlarda imza karşılığı kömürlerini teslim aldılar. Bunu da herhangi birinin yerine başka birisinin fiş satın almasını önlemek için yaptık" dedi.
Evlere kadar teslim edilen kömürlerin sorunsuz bir şekilde ulaştığından emin olmak için 3'er kişiden oluşan 6 gurup oluşturduklarını ifade eden Berk, "Biri sivil, biri kamu çalışanı ve biri de vakıf çalışandan oluşan 6 grup oluşturduk. Bunlar ayrı ayrı mahallelerde sondaj usulü ile 3'er 5'er aileye giderek kömür torbalarının tam ve sorunsuz teslim edilip edilmediğini, fişteki miktar ile verilen kömürün kiloları tutuyor mu diye araştırma yaptılar. Yapılan bu çalışmalar ise rapor halinde tuttuk. Değerlendirmesini en kısa zamanda yapacağız. Şifai olarak bana söylenen, dağıtılan kömürlerde şu ana kadar hiç bir sıkını yaşanmadı yönünde" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 11:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gt IP: 88.243.100.xxx Tarih : 6.12.2008 19:22:36

emeklılere verınnnnn