7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Kömürcü esnafı dertli

VAN'DA KÖMÜR SATIŞLARI

Kömürcüler ve Oduncular Kooperatifi Başkanı Şaban Caniş, Çin ve Hindistan'ın Ukrayna'da aldıkları kömüre yönelmesi üzerine geçen yıla göre fiyatların büyük ölçüde artmasına neden olduklarını söyledi.

Van'da doğalgaz kullanımının yaygınlaşması ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından fakir vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılan kömürden dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Şaban Caniş, satışların yüzde 30 oranında azaldığını söyledi. Kömürcü esnafının yaşadığı bu sıkıntılardan dolayı iş yerlerini kapatma aşamasına geldiğini anlatan Caniş, kooperatife üye 62 esnafın bulunduğunu, ama gelecek sene durumun böyle devam etmesi halinde birçoğunun iş yerini kapatmak zorunda kalacağını ifade etti.

Caniş, doğalgaz kullanımının yaygınlaşması ve dağıtılan yardım kömüründen dolayı fiyatların düşeceği umuduyla bekleyen vatandaşların hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Çin ve Hindistan'ın Ukrayna'dan bu yıl daha fazla kömür talip ettiğini anlatan Şaban Caniş, "Geçen yıl 290 dolar civarında olan kaloriferlik kömürü bu sene 410 ve 260 dolar olan sobalık kömürün fiyatı ise 400 dolar civarındadır. Öyle tahmin ediyoruz ki sezonu bu fiyatlarla kapatacağız. Kış mevsimine girdiğimiz için fiyatlarda bir düşüş

olmasını da beklemiyoruz. Bir umutla kömür fiyatının düşeceğini bekleyen ve bu nedenle bugüne kadar kömür almayan vatandaşlarımızın da biran önce kömürlerini alsınlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2010 Perşembe 17:28:00
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 09:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?