2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Konteynırda nikah

Van'da yaşanan deprem felaketlerinin ardından düğünleri ertelenen genç çift, yerleştirildikleri konteynır kentte düzenlenen nikah töreni ile dünya evine girdi.

Eminpaşa Mahallesi'ndeki konteynır kentte düzenlenen nikah törenine; Van Valisi Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar ile konteynır kentlerden sorunlu koordinatörlerle çok sayıda vatandaş katıldı. Abdurrahman Doğar tarafından nikahları kıyılan Hülya-Abdulbari Çalışkan çiftinin şahitliğini ise Vali Münir Karaloğlu ve koordinatörler yaptı. Nikah merasiminden sonra kalabalığın isteği üzerine evlilik cüzdanını geline veren Vali Karaloğlu, genç çifte ise birer altın taktı.

Okunan duanın ardından bir konuşma yapan Vali Karaloğlu, genç çifte depremsiz ve afetsiz bir yaşam dileyerek, "Bugün deprem sürecinde yaşadığımız acılardan sonra mutlu bir günü hep beraber yaşıyoruz. Genç çiftin imzaları ile başlayan bu evlilik süreçlerini mutlu bir şekilde sürdürmelerini temenni ediyorum. İnşallah depremsiz, felaketsiz bir hayat sürerler diye de dua ediyoruz. Yuvayı dişi kuş yapar. Evlilik cüzdanını Hülya'nın Abdulbari'den daha iyi saklayacağına inanıyorum. İzninizle cüzdanı Hülya'ya veriyorum. Sizleri tekrar tebrik ediyorum" dedi.

Genç çift ise, her şeye rağmen çok mutlu olduklarını belirterek kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncü ise, kurum olarak genç çifti bir haftalığına Antalya'ya tatile göndereceklerini söyledi.

Daha sonra polis ve vatandaşlar, bir otomobilde çalan müzik eşliğinde halay çekti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2012 Çarşamba 18:53:13
Güncelleme :12 Ocak 2012 Perşembe 09:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?