3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Kontör faresine suç üstü

Kurduğu internet sitesi ile Türkiye'nin çeşitli illerindeki kişilerden kontör dolandırıcılığı yapan bir kişi, Van'da düzenlenen operasyon sonucu yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ihbarlar değerlendiren Emniyet Genel Müdürlüğü Bilişim Suçlarlar ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalar kapsamında internette kontör dolandırıcılığı yapan üniversite öğrencisi C.A.'nin kimlik bilgilerine ulaştı. Bu bilgiler doğrultusunda C.A.'nin yaklaşık 2 ay süren takibi sonucu dolandırıcılığı Van'daki bir bilgisayardan yapıldığı tespit edildi. Konu üzerine Van Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verilmesi üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile 2 Nisan Polis Merkezi ekipleri harekete geçti. Önceki gün ekipler, Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan bir iş yerine operasyon düzenledi. Operasyonda, C.A. isimli şahıs gözaltına alındı. C.A., Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi.

Tutuklanan C.A.'nın kurduğu sitede kişilerin cep telefonu operatör bilgilerine girerek kendi hesaplarından kontör transfer ettiği ve elde edilen kontöru ise Van'daki çeşitli iş yerlerinde satışa sunduğu öğrenildi. Kurulan internet sitesinin erişiminin Türk Telekom tarafından engellendiği, soruşturmanın ise sürdürüldüğü bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 16:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ABDULMELİK ARI IP: 85.106.221.xxx Tarih : 30.12.2008 19:42:09

böyle bir kontor faresinin yakalanması çok güzel oldu ancak gerçek bir kontor şebekesinin daha da elini kolunu sallayarak milleti perişan edildiği bilinmektedir . inşallah bunu türk polisinin en kısa zaman da yakalayacağı kesindir.van emniyet müdürlüğüne teşekkürler.