4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

'Köprü' isyanı!

Van'da, 2 mahalle arasında ulaşımı sağlayan ve yaklaşık 5 aydır yıkılmış vaziyetteki köprünün Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğü tarafından onarılmamasını protesto eden vatandaşlar, pankart açarak slogan attı.

Şabaniye ve Süphan mahalleleri arasındaki Gölbaşı Sokak'ta geçen tarihi Şamran Kanalı üzerinde kurulan köprü, yaklaşık 5 ay önce yıkıldı. DSİ 17. Bölge Müdürlüğü tarafından 'Dikkat çalışma var' tabelası asılmasına rağmen 5 aydır onarılmayan köprü, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Dün toplanan yaklaşık 50 kişilik bir grup, 'Yol yok', 'DSİ nerede', gibi pankartlar açarak, çeşitli sloganlar attı. Basın mensuplarına açıklama yapan mahalle sakinlerinden Kamil Tuncer, Belediye Başkanlığı ve DSİ 17. Bölge Müdürlüğü'ne müracaat etmelerine rağmen köprü ile ilgilenen olmadığını söyledi.

DSİ'nin Mart 2005 tarihinde 'Dikkat çalışma var' yazılı bir tabela bıraktığını sözlerine ekleyen Tuncer, köprünün halen yıkılmış vaziyette durduğunu ifade etti. Tuncer, "Şimdiye kadar yaklaşık 2-3 araç kanala düştü. Yetkililerin köprüyü yerinde incelemesini istiyoruz" dedi.

Mahalle sakinlerinden Salih Ceylan ise karşı tarafta akrabalarının bulunduğunu ifade ederek, "Cenazemiz oluyor. Cenazemize gidemiyoruz. Belediye Başkanı ve DSİ 17. Bölge Müdürü, bu köprü ile ilgilenmedi. Köprünün acilen yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA muhabirine açıklama yapan DSİ 17. Bölge Müdürü Ayhan Yüksel ise köprünün onarımı için gerekli tedbiri aldıklarını, ancak tarihi Şamran Kanalı'nda geçen su miktarının fazla olması nedeniyle bugüne kadar bir çalışma yapamadıklarını söyledi. Yüksel, hafta sonuna kadar köprünün yapım çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2005 Pazartesi 12:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?