7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Korku içinde yaşıyorlar!

TAMAÇ AİLESİNİN DIŞARIDA KALMA KORKUSU

Van'ın Gürpınar ilçesinde oturan Tamaç ailesi, 6 yıldır hiç bir kira bedeli ödenmeden oturdukları komşularına ait evin yıkılmasından korkuyor.

Aşağı Kaymaz Mahallesi Cami Sokak'ta oturan 10 kişilik Tamaç ailesini kış ortasında dışarıda kalma korkusu sardı.

Hiç bir geliri olmadığını ve en büyük çocuğunun özürlü olduğunu anlatan aile reisi Hüseyin Tamaç, komşuları Tevfik Akman tarafından hiç bir kira bedeli alınmadan kendilerine tahsis edilen evin de yıkılma tehlikesi ise karşı karşıya olduğunu belirtti. Yaklaşık 6 yıldır komşusunun kendilerine verdiği evde kaldığını kaydeden Tamaç, evin büyük bir bölümünde çatlamalar meydana geldiğini ve havaların ısınmasıyla birlikte eriyen kar suların eve dolduğunu anlattı.

En büyük oğlunun küçük yaşta geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı omzundan ameliyat olması gerektiğini, ancak parası olmadığı için bunu yapamadığını söyleyen Tamaç, "Daha önce kaymakamlık ile belediyeye komşularının girişimleri ev konusunda müracaatım oldu. Ancak okuma yazma bilmediği için sonucunu takip edemedim ve gelip yardım eden de olmadı. Şimdi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından verilen yardımlarla geçiniyoruz. Evin üzerimize yıkılmasından korkuyoruz" dedi.

TAMAÇ AİLESİNİN DIŞARIDA KALMA KORKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 10:38:05
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 10:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?