1
Mayıs
2024
Çarşamba
VAN

Korkutan göçük!

Van’da meydana gelen depremde ağır hasar gören binanın, yıkım çalışması yapılırken yan tarafındaki fırının üzerine çökmesi sonucu 5 işçi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Bahçıvan Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi'nde, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerde ağır hasar gören 5 katlı boş bir binada, sabah saatlerinde iş makinesi ile yıkım çalışması başlatıldı. Çalışmalar devam ederken bina yan tarafında bulunan iki katlı ekmek fırınının üzerine çöktü. Fırında enkaz altında kalan Malik Ejder Aslan (15), Ali Ceylan (25), Ersin Şeker (24), Menduh Aslan ve Saffet Salkım (17), olay sonrası bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri ile çevredeki vatandaşların yardımı ile çıkarılarak ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

Polis, binanın etrafını güvenlik kordonu ile çevirerek vatandaşları olay yerinden uzaklaştırırken, enkaz altında kalanlar olabileceği ihtimaline karşı olay yerine Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ile sağlık ekipleri sevk edildi. Enkaz altında canlı arayan ekipler bir sonuç alamazken, çalışmalara arama kurtarma köpeği ile devam ediliyor.

Olay sonrası Vali Yardımcısı Atay Uslu da bölgeye gelerek çalışmaları yerinde inceledi. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri ise, yıkım işinin kendilerine danışılmadan yapıldığını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2012 Cuma 13:16:37
Güncelleme :1 Haziran 2012 Cuma 13:20:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?