2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Korsan ete hayır

Van'da et fiyatlarının yüksek olması alım gücü düşük olan vatandaşın sakatat ve korsan ete yönlendirirken satışlarının iyice düştüğünü ifade eden kasaplar korsan hayvan kesimlerine tepki gösterdi. 

Van'da Ramazan Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte kasapların et satışlarında önemli ölçüde düşüş yaşanıyor. Süper marketler başta olmak üzere bir çok satış noktasında bir kilo et fiyatının ortalama 12-15 YTL'den başlaması dar gelirli vatandaşı zorluyor. 

Çareyi, ucuz et ürünlerinde arayan bir çok vatandaş, beyaz etin yanı sıra kelle, paça, ciğer ve korsan kasaplar tarafından ucuz satılan ete yöneldi. Süper marketlerde 12-15 YTL olan eti 10 YTL'ye verdiklerini ifade eden kasaplar, 7-8 YTL'ye satılan korsan etle ise başedemediklerini kaydettiler. 

Yetkili kurumların denetim yapmadığını belirten ve bu duruma tepki gösteren Kuştutan Kasabı'nın sahibi Cengiz Kuştutan, vatandaşa ucuz et satmaya çalıştıklarını, alım gücü düşük olan vatandaşın beyaz ete, sakatat gibi ürünlere yöneldiğini kaydetti. 

Zafer Tavukçuluk firması sahibi Muzaffer Sarban da etin yanı sıra daha çok beyaz et satışı yaptıklarını ifade ederek, halkın talebinin bu yönde olduğunu dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 17:11:25
Güncelleme :20 Eylül 2008 Cumartesi 17:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?