5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Köy çeşmesi törenle açıldı

VAN'DA İÇME SUYU ŞEBEKESİ AÇILIŞI

Van'da şebeke suyuna kavuşan köyün ilk çeşmesi düzenlenen törenle açıldı.

Yumrutepe köyünde düzenlenen açılış törenine, İl Valisi Münir Karaloğlu, Yardımcısı Hasan Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç, İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Semira Varlı, kamu kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Vali Karaloğlu, Başbakan'ın 'Yolu ve suyu olmayan köy kalmayacak' diye bir talimatının olduğunu belirterek, bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

İlde nüfusun yüzde 50'sinin köylerde yaşadığını anlatan Karaloğlu "Bu nedenle bir hizmet yaparken köylerimizi göz ardı etmemiz asla söz konusu değildir. Bugün Yumrutepe köyümüz de içme suyu şebekesine kavuştu. Bundan sonraki çalışmalarımız sulama suyu için olacaktır. Yalnız sizden bir isteğim olacak. Bu istek sadece sizin köyünüz için değil her yer için geçerlidir. Sizden ricam evleri daha aşağıda olan vatandaşlarımızın 'nasıl olsa su akıyor' diyerekten çeşmeleri açık bırakmamalıdır. Böyle yapılınca evi yüksek kesimde bulunanlara su gitmiyor. Bu aynı zamanda bir kul hakkıdır. Bu nedenle konuya önem gösterelim" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Vali Karaloğlu, köylü kadınlarla birlikte çeşme önündeki kurdeleyi kesti. Daha sonra çeşmeden su içen Vali Karaloğlu, tüm köylülere hayırlı olması temennisinde bulundu.

VAN'DA İÇME SUYU ŞEBEKESİ AÇILIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 18:54:02
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 20:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?