5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Köy korucuları yemin etti

Van İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törende, 329 geçici köy korucusu (GKK) yemin etti.

Törende bir konuşma yapan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan, dün olduğu gibi bugün de ülkenin birlik ve beraberliğinin bozulmaya ve parçalanmaya çalışıldığını söyledi. Korgeneral Olcan, iç ve dış destekli hainlerin özellikle ülkenin bu yöresinde yürüttükleri terörist faaliyetlerin herkes tarafından bilinmekte olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bugün kendisine yönelen bu ihanet şebekesini yok etmek için Türk Silahlı Kuvvetleri ve milleti ile dünden daha güçlü ve
kararlı olduğunun altını çizen Korgeneral Yurdaer Olcan, "Dün olduğu gibi bugün de yaptığımız mücadele, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve birlik ve beraberliğimizin en büyük teminatıdır. Bu mücadele ne kadar sürerse sürsün, kesintisiz ve kararlılıkla devam edecektir. Teröristlerin tek kurtuluş yolu silahlarını bırakıp yüce Türk milletine sığınmaktır. Başka hiçbir kurtuluş yolu yoktur. Aksi takdirde son terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecektir. Nerede olurlarsa olsunlar, muhakkak
cezalarını çekecekler" dedi.

Korgeneral Olcan, 15 günlük eğitimin ardından yemin ederek göreve başlayacak olan geçici köy korucularına da seslenerek, "Kahraman korucular, bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte teröre karşı omuz omuza mücadele ettiniz. Terörle mücadele süresi içerisinde, hainler kendilerine en büyük engel olarak gördüğü sizleri ve ailelerinizi tehdit ettiler. Sindirmeye ve korkutmayı denediler, yılmadınız. Binlerce yıl bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşayan insanların arasına kin ve nefret sokmaya çalıştılar, inanmadınız. Yalan, dolan ve iftira kampanyaları başlattılar, itibar etmediniz. Sizler bu ülkeyi kuran atalarımızın emanetine sahip çıktınız. Devletimize güvendiniz. Sizlere gurur duyuyoruz. Sizler her zaman rahmet ve minnetle andığımız şehitlerimiz ve şanlı gazilerimiz gibi her türlü ihanetin karşısında inanç dolu göğsünüzü siper ettiğiniz müddetçe bu millet, bu devlet ve bu vatan topraklarının al bayrağı gölgesinde ilelebet yaşamaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 329 korucu Türk bayrağı ve silahlarına el basarak yemin etti. Geçici köy korucuları, terörle mücadelede verilen her türlü görevi yasalar çerçevesinde en iyi şekilde yerine getireceklerini belirterek, "Yüce Türk ulusu ve vazife uğrunda hayatımı feda edeceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim" dedi.

Yemin sonrası, 15 günlük eğitim sırasında başarı gösteren koruculara belgeleri verildi. Törene; Van Valisi Özdemir Çakacak, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Tunçdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırncı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Vecihi Halil İyigün, Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez ve korucu yakınları katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 16:42:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?