5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Köy okulundan örnek çalışma

Van'ın Çaldıran ilçesi Hasan Turan İlköğretim Okulu tarafından öğretmen, öğrenci ve veli işbirliği ile 'pratik uygulamalı eğitim' amacıyla sera oluşturuldu.


Hasan Turan İlköğretim Okulu Müdürü Taylan İnan, okul öğretmenlerinden Bilgin Kiriş, öğrenciler ve köylülerle birlikte gerçekleştirilen sera çalışması okul bahçesinde oluşturuldu. Kendilerini ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Cuma Beyde'nin büyük takdirini toplayan serada domates, salatalık, biber, yeşil soğan ile fasulye fideleri yetiştiriliyor.


Konu ile bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Cuma Beyde öğrencilerin uygulamalı eğitim alarak kendilerini geliştirerek seracılığın bölgede yayılmasına büyük katkı sağlayacaklarına inandığını söyledi. Beyde, bu tür çalışmaların bölgenin ekonomik kalkınmasına da fayda sağlayacağını belirterek, "İlk aşamada seracılık eğitimiyle başlayan bu çalışmaları ilerleyen zamanlarda farklı alanlarda da yaygınlaşmasını istiyoruz. Köy okullarımızda okuyan öğrencilerimizin bu tür çalışmaları bizi gururlandırıyor.

Böyle güzel bir çalışma da emeği geçen köylü velilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize çok teşekkür ederim" dedi.
Hasan Turan İlköğretim Okulu Müdürü Taylan İnan ise başlattıkları sera çalışmasının çevre köylerinde dikkatini çektiğini belirterek, "Bazı köylülerin evlerinin bahçelerinde durumu örnek alarak küçük seralar oluşturduklarını duyduk. Bu çok sevindirici bir gelişme" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 18:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?