5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Köyden hastaneye çileli yolculuk

Van'ın Muradiye ilçesinde kar yüzünden yolu kapalı olan Dağören köyünde hamile bir kadın, 6 saatlik bir kurtarma operasyonu sonucu evinde doğurduğu bebeği ile birlikte hastaneye ulaştırılabildi.

İlçedeki 112 Acil Servisi'ne gelen 'Doğum yapamayan bir hasta var' ihbarı üzerine harekete geçen Muradiye Devlet Hastanesi'ne ait sağlık ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri, bir greyder, bir kar savurma aracı ve ambulansla gece saat 01.00'de Dağören köyüne ulaşmak için yola çıktı.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yolu açan iş makineleri ile arkalarındaki ambulans saat 04.30 sıralarında köye ulaşabildi. Yolda kopan araç zincirlerini birbirlerine yardım ederek bağlayan ve köye ulaşmaya çalışan iki ekip zorlu bir mücadele sonucunda köye ulaştığında anne Kamile Seçilmiş'in yarım saat önce doğum yaptığı söylendi. Hastayı evinde muayene eden sağlık ekibi kendi kendine ikinci doğumunu gerçekleştiren ancak kanaması devam eden anneyi hastaneye götürmek zorunda olduklarını belirterek ambulansa almak istedi.
 
Anne Kamile Seçilmiş, açılan yola uzak olan evinden ancak ot taşıyan kızakla ambulansa götürüldü. Köyde elektriklerin kesik olması sebebiyle hastaya ilk müdahale ambulansın içinde yapılırken, yola çıkan ekip sabah 07.00 sıralarında ilçe ulaşabildi. Üç sağlık personeliyle Muradiye Devlet Hastanesi'ne getirilen anne Kamile Seçilmiş, kadın doğum servisine alınarak tedavi altına alındı. Bir erkek bebek dünyaya getiren annenin ve bebeğinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Annenin kayınpederi Tacettin Seçilmiş, "Oğlum çalışmaya gittiği için gelinimiz ve 2 yaşındaki kızı bizim yanımızda kalıyor. Aslında bir gün önceden hastaneye götürecektim, eşim bırakmadı. Doğum öncesi baktım ki durum ciddi, hemen 112'yi aradım. Allah devletimize zeval vermesin. Gelen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Allah razı olsun" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 12:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?