2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Köylüler okul istiyor

Van'ın Muradiye ilçesi Aşağı Argıt köyü sakinleri, okullarının yetersiz olduğunu belirterek yeni bir okul yapılması talebinde bulunduklarını söyledi. 

Aşağı Argıt Köyü Muhtarı Cemil Cantayan 110 hanelik köylerinde 3 yıldan beri okul yaptırtmak için uğraştıklarını ve ödeneği ayrılan inşaat projesinin başka bir köye aktarıldığını iddia etti. Muhtar Cantayan, "3 derslikten oluşan eski okulumuz artan öğrenci nüfusumuzu karşılayamıyor. Biz de bunun için Muradiye Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulunarak ücretsiz arsa tahsis edeceğimizi bildirdik. Başvurularımız olumlu karşılandı ve okul için ihale yapıldı. Ancak bir süre sonra bizim köyde yapılması gereken okul başka bir köye yaptırıldı. Biz ve çocuklarımız mağdur olduk. Halbuki bizim köyümüzün insanları okumayı sevmektedir. Köyümüzde çocuklarımızın eğitimlerini yapmalarını sağlayacak bir okul yapılmasını istiyoruz. Yetkililerden bu konuda duyarlılık bekliyoruz" dedi. 

Köylerine okul yapılmasını isteyen 13 yaşındaki Canan Topal, "Ben de okuyup öğretmen olmak ve köyüme eğitimci olarak dönmek istiyorum. Bunun için köyüme okul yapılmasını istiyorum" şeklinde konuştu. 

Aşağı Argıt köyünde 250 öğrenci bulunduğunu belirten köylüler, mevcut okullarının 3 derslikli olduğunu ve bunun yetersiz kaldığını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 18:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?