5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Köylülerden 'tabur' eylemi

KÖYLÜLERDEN 'TABUR' EYLEMİ

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Atlılar köyü halkı, köyün arazisine kurulması planlanan tabur komutanlığı için kent merkezinde yürüyüş yaparak Vali Münir Karaloğlu ile görüştü.

Sabah saatlerinde minibüslerle köyden gelen çocuk, kadın ve erkeklerden oluşan yaklaşık yüz kişilik grup, ellerindeki pankartlarla Cumhuriyet Caddesi'nden yürüyerek Beşyol Meydanı'ndaki Van Valiliği'nin önüne geldi. Polis ekipleri herhangi bir olaya karşı geniş güvenlik önlemi alırken, köylüleri temsilen 5 kişi Vali Münir Karaloğlu'nun makamına çıktı. Yapılan görüşmenin ardından grup adına gazetecilere açıklamalarda bulunan eski köy muhtarı İlhan Demir, köylerinde yol, sağlık ocağı ve okul sorunları

bulunduğunu belirterek, "Biz bu sorunlarımızı bir kenara bırakıp valimize arazilerimizin arasında tabur komutanlığı kurulmamasını veya başka yere alınmasını talep ettik. Vali bey olumlu konuştu. Gerekli yerlerle görüşeceğini ve konuyu halledeceğini söyledi. Biz de bundan sonra sonucu bekleyeceğiz. Biz hakkımızı sonuna kadar savunacağız" dedi.

Atlılar Köyü Muhtarı Talhat Demir ise arazilerinin arasına tabur kurulması halinde köyü terk edeceklerini ve Suriye'ye gideceklerini söyledi.

150 haneli ve 900 nüfusa sahip Atlılar köyü adına gelen grup, daha sonra Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na geçti.

KÖYLÜLERDEN 'TABUR' EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2011 Pazartesi 13:36:03
Güncelleme :10 Mayıs 2011 Salı 09:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?