2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Koyteynırlar çürümeye terk edildi

Van’da meydana gelen depremlerden sonra sağlık çalışanlarına ayrılan ve çoğunluğu şu an boş olan konteynırların fuhuş yuvası ve tinercilerin mekanı haline geldiğini ileri süren vatandaşlar, bir an önce tedbir alınmasını istedi.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanına sağlık personeli için kurulan konteynırların hali içler acısı. Birçok konteynırın boş olduğu kentte barınan vatandaşlar tedirgin. Çevrede güvenlik önlemi alınmadığı için konteynırların fuhuş yuvası olduğu iddia edilirken, camları kırılan, elektrik kabloları kesilen ve büyük zarar verilen konteynırlar adeta çürümeye terk edildi.

Gülhan Güleç isimli vatandaş, can güvenliklerinin olmadığını belirterek, “Burada çoluk çocuğumuz var, kızlarımız var. Can güvenliğimiz yok ve çok korkuyoruz. Buraya polisler geliyor ama nereye kadar? Tel örgü yok. Burada fuhuş oluyor, tecavüz oluyor. Sadece ben değil, tüm kadınlar buna şahittir. Konteynırların camları kırık ve her türlü pislik yapılıyor. Allah devletimize zeval vermesin bu imkanı bize sağladığı için ama burada güvenlik yok. Burada güvenlik önlemi alınmasını istiyoruz” dedi.

Konteynır kentte çok korktuklarını ifade eden çocuklar da, “Biz arkadaşın konteynırına giderken orada fuhuş yapılıyordu. Bizi gördüler ve kovaladılar. Ayrıca esrar çekiyorlar ve baliciler doluyor buralara. Biz de kaç kez polise haber verdik ama bize artık inanmıyorlar. Burada güvenlik önlemleri alınmasını istiyoruz çünkü korkuyoruz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2012 Perşembe 14:10:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?