2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Koyun peşinde değil top peşinde

 
Milan takımının altyapısına seçilen 14 yaşındaki Vanlı çoban Orhan Pala, İtalya’ya gideceği günü iple çekiyor


Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan ve beden eğitimi öğretmeni Yusuf Yetkin’in özendirmesiyle dünyanın en prestijli futbol kulüplerinden Milan’ın seçmelerini kazanan 4 Türk gencinden biri olan 14 yaşındaki Orhan Pala, koyun yerine top peşinde koşacağını söyledi. 

Pala, İstanbul’da Tanju Çolak’ın düzenlediği Milan seçmelerini başarıyla geçmişti. İtalya’ya gideceği günü iple çeken Pala, çalışmalarını sürdürüyor. 

Oyun stili Barcelonalı yıldız Messi’ye benzetilen 7. sınıf öğrencisi Pala, futbolu çok sevdiğini belirterek, “Hem okuyup hem de büyük futbolcu olmak istiyorum. Ailem beni öğretmenime teslim etti. Artık köyümde koyun peşinde koşmayacağım. Ailemin maddi durumu kötü, hayvancılık yapıyorlar, 7 kardeşiz. Orada başaracağıma inanıyor ve kendime güveniyorum. Hocamı da bana güvenenleri de mahcup etmeyeceğim” dedi.

Yeteneği doğuştan’
Pala’yı 2 yıl önce keşfettiğini belirten Yetkin de, Orhan’ın futbol yeteneğinin doğuştan geldiğini söyledi. Yetkin, “Bir haftalık kamp sürecinin sonunda Orhan Pala’yı izleyen antrenörler çok beğendi. Çünkü Pala kampa katılan çocuklardan çok daha iyi ve yetenekli, diğer çocukların arasında bir yıldız gibi parladı. Birçok antrenör de teklifte bulundu” dedi. 

Yetkin, Pala’yı ailesinin kendisine emanet ettiğini belirterek, gelecekle ilgili kararlarını İtalya’daki duruma göre vereceklerini de sözlerine ekledi.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 15:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?