5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kriz kitapçıları da vurdu

Van'daki sahaflar, yaşanan ekonomik krizin kendilerini de olumsuz etkilediğini belirterek, iş yapamaz duruma geldiklerini ifade etti. 

Tüm dünyada etkisi gösteren kriz, sahafları da olumsuz etkiledi. Kriz nedeniyle işlerinde ciddi bir düşüş yaşandığını belirten sahaflar, vatandaşlara ikinci el kitapların bile lüks geldiğini söyledi. Kentte 10 yıldır sahafçılık yaptığını dile getiren Çağlayan Sahaf Kitapçılık firması sahibi Nimetullah Susan, krizin tüm sektörler gibi kendilerini de etkilediğini söyledi. Daha önceleri günlük ortalama 30 kitap satarken, şimdi 5-10 kitaba kadar düştüklerini ifade eden Susan, işlerinin gittikçe
durgunlaştığını ifade etti. Vatandaşların kırtasiye yerine kendilerini tercih ettiğini anlatan Susan, "Vatandaşlarımız kırtasiyede bulamadıkları kitapları buradan bulabiliyor. Ayrıca orada bir kitabı kaça satın alıyorlarsa bizde yarı fiyatına bulabiliyorlar. Fakat buna rağmen işlerimiz çok durgunlaştı. Bizden kitap alamayan vatandaş kırtasiyeden hiç alamaz" dedi.

Dünya Kitapevi sahibi Salih Alter ise piyasanın birbirine bağlı olduğunu belirterek, "Memurda, işçide para olmayınca bu doğal olarak bize de yansıyor. Vatandaşlar ikinci el de olsa bir kitap alacaklarına gidip arkadaşlarından veya akrabalarından temin etmeye çalışıyorlar. Bu da bizim işimizi olumsuz etkiliyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 16:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?