5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kriz Van Peynirini de vurdu

Yaşanan ekonomik krizin ünlü Van peynirini de olumsuz etkilediği, talep yetersizliği yüzünden ürünlerin satıcıların elinde kaldığı bildirildi.


Büyük Peynirciler Çarşısı esnafı, kış aylarında tüketilmek üzere yaz aylarında bolca üretilen ve fiyatında geçen yıla oranla bir artış olmayan otlu peynire beklenen rağbetin gösterilmediğini belirtiyor. Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan Van Ticaret Borsası (VATBO) Meclis Başkanı ve aynı zamanda çarşı esnaflarından olan Rüstem Apaydın, satış yapamamaktan şikayet etti. Apaydın, Van ve bölge halkının kışlık peynir ihtiyacını fiyatların daha ucuz olduğu bu dönemde karşılamasına rağmen halen pazarda gereken hareketliliğin oluşmadığını söyledi. Bu durumun ekonomik krizden kaynaklandığını belirten Apaydın, "Fiyatlar ilerleyen aylarda daha fazla artacak. Bu dönem peynir fiyatlarının en ucuz olduğu dönem. Fiyatlarımız geçen sene 6-7 TL civarındaydı, bu yılda aynı. Yine de pazarda beklenen canlılık olmadı" dedi.
Kurulmakta olan Organize Hayvancılık Bölgesi'nin süt ve süt ürünlerinde bir canlanma meydana getireceğine inandıklarını da vurgulayan VATBO Meclis Başkanı Rüstem Apaydın, bunun tek umutları olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 18:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?