2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Kuaförler kayıt altına alınacak

Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Atay Üzal, geçmiş yıllarda şehirde çok sayıda ruhsatsız berber ve kuaför dükkanlarının bulunduğunu ifade ederek, "Yaptığımız denetimlerle birlikte bu sayıyı aşağılara çektik" dedi.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Atay Üzal, kent merkezinde 313 berber ve kuaförün faaliyet gösterdiğini belirtti. Daha önce odaya kayıt yapmadan çalışan 150 ile 200 civarında kuaför ve berberin bulunduğunu kaydeden Üzal, denetimlerle birlikte bunun 50'ye indirildiklerini belirtti. Çalışmalarının aralıksız devam ettiğini de anlatan Üzal, "Odamıza kayıt olmayan ve vergisini vermeden faaliyet gösteren korsan berber ve kuaför bırakmayacağız. Oda olarak bu konuda kararlıyız. Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle yaptığımız denetimlerde her ay en az 10 meslektaşımızı kayıt altına alıyoruz. 7 ay gibi kısa bir sürede toplam 70 berber ve kuaförü kayıt altına aldık" dedi.

Van Belediyesi'nin ruhsat konusunda da titiz davranması gerektiğini sözlerine ekleyen Atay Üzal şöyle konuştu;

"Aynı sokakta faaliyet gösteren bir çok berber ve kuaför esnafı bulunuyor. Buna çözüm getirilmesi için Van Belediyesi'ne talepte bulunduk. Ruhsat verildiği vakit aynı sokakta o meslekten bir veya iki esnaf varsa ruhsat verilmemeli. Şehrin gelişmesi ve daha güzel görünümü için bunların başka semtlere yönlendirilmeleri gerekiyor. Fakat Van Belediyesi bu konuda hiçbir çözüm üretmiş değildir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 18:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?