5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Küçük kıza kurtarma operasyonu

Van'ın Muradiye ilçesinde, yolu kardan kapalı olan köyde rahatsızlanan 4 yaşındaki bir çocuk, 112 Acil Servis ekiplerinin dün geceki 4 saatlik zorlu yolculuğunun ardından hastaneye ulaştırılabildi.

İlçeye 42 kilometre uzaklıkta bulunan Akçift köyünde yaşayan Sapdağ ailesi, 5 günden beri hasta olan 4 yaşındaki kızları için sağlık ekiplerinden yardım istedi. Muradiye Devlet Hastanesi 112 Acil Servis ekibi, Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ait kar mücadele ekibi ile gece saat 22.30 sıralarında yola çıktı. Greyderin açamadığı yer yer 2 metre kalınlığında kar bulunan yolda kar savurma aracı devreye girerken, ekip saat 02.30 sıralarında hasta çocuğun bulunduğu köye ulaşabildi. Sağlık ekibi, babasının
kucağında getirilen Süreyya'ya ilk müdahaleyi ambulansın içinde yapıldı. Rahatsızlığının üst solunum yolu enfeksiyonundan kaynaklandığı belirtilen çocuk, sabaha karşı 03.00 sıralarında ambulansla Muradiye Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı. Küçük kız, acil serviste yapılan muayene sunucunda tahlil ve tetkiklerin yapılabilmesi için müşahede altına alındı.
Baba Abdullah ve anne Fatma Sapdağ, "Çocuğumuz günlerdir ateşler içerisinde hasta yatıyor. Yollarımızın kapalı olması sebebiyle bir yere götüremedik. Diğer çocuğumuz 1 yaşındaki Ömer de öksürük şikayetiyle rahatsızlanınca ne yapacağımızı şaşırdık. Son çare 112 Acil Servisi'ni aradık. Nihayetinde uzun bir bekleyişin ardından çocuğumuzun acıları biraz dindi. Muradiye 112 Acil Servis Ekibi'ne ve tüm yetkililere çok teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 12:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?