6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Küçük validen büyük talimatlar

KÜÇÜK VALİDEN BÜYÜK TALİMATLAR

Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu 8/C sınıfı öğrencisi Elif Balbal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında temsili olarak Van Valisi Münir Karaloğlu'nun makamında oturdu.

Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Yardımcısı Muzaffer Aktuğ, okul müdürü ve öğretmenleriyle birlikte valiliğe gelen Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu 8/C sınıfı öğrencisi Elif Balbal, Vali Karaloğlu'na çiçek takdim etti. Daha sonra Vali Karaloğlu'nun makamına oturan Elif Balbal, beraberinde gelen Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır'a dönerek, öğrenciler sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleri açısından okul bahçelerinin ağaçlandırma çalışmalarına önem vermeleri konusunda talimat verdi. Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır'a, il genelinde okullaşma sayının ne kadar olduğunu ve bu konuda ne gibi çalışmalar yürüttüğünü de soran Balbal'a, Sayılır tarafından bilgiler verildi. Sayılır, il genelinde okullaşma oranının yüzde 90 olduğunu, 5 yaş grubu olarak ta nitelendirilen okul öncesi eğitimin ise yüzde 58'e ulaştığını söyledi. Sayılır, "Geçen sene yüzde 26 olan okullaşma oranımız, siz değerli valimizin katkıları ile yüzde 58'i buldu. Bu yönde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor" dedi.

Vali Balbal, anasınıflarında çalışmaların nasıl gittiğini, velilerin okullara yönlendirilmesi konusunda nasıl bir çalışmalar yapıldığını da sordu. Vali Balbal, öğrencilerin daha iyi eğitim almaları için polisin yanı sıra her okula bir güvenlikçinin verilmesi konusunda bir çalışmalarının olup olmadığını da sorması üzerine Sayılır, "Sayın valim bu eksiklikleri vatandaşlarla beraber gidermeye çalışalım. Her okulun kapısında bir polisin beklemesini arzu etmiyoruz. Öğrencilerimizde kısmen bunu istemiyor. Zaman zaman bu görüntü iyi değil diyen bazı velilerimiz de var" dedi.

Daha sonra Van Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Doğar ile telefondan görüşen küçük Vali Balbal, özellikle mahallelerdeki ara sokaklar ve bazı ana caddelerin asfaltlamasını istedi.

Abdurrahman Doğar ise, baharın gelmesi ile tüm ekiplerin bu yöndeki çalışmalarına başladığı cevabını verdi.

Yapılan sohbetin ardından küçük vali koltuğu gerçek sahibi Vali Münir Karaloğlu'na teslim etti. Vali Karaloğlu, kısa süreliğine de olsa koltuğunu teslim ettiği öğrencinin performansını çok beğendiğini söyledi. Vali Karaoğlu, öğrencilere çeşitli hediyeler de verdi.

KÜÇÜK VALİDEN BÜYÜK TALİMATLAR
KÜÇÜK VALİDEN BÜYÜK TALİMATLAR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 18:05:02
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 18:15:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?