5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kullanılmayan iş yerleri yıkıldı

Van'da yaklaşık 10 yıl önce halk pazarı olarak yapımanı başlanan, ancak faaliyete geçirilmeyen iş yerleri belediye ekipleri tarafından yıkıldı.


Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Meteoroloji 5. Sokak'ta, 1999 yılında 40 ortağın bir araya gelmesiyle birlikte kurulan kooperatif, 10 bin metrekare üzerinde bir halk pazarının yapımına başladı. Aradan geçen 10 yıla rağmen tamamlanamayan pazardaki küçük dükkanların cam ve kapıları uyuşturucu madde bağımlıları, sokak çocukları ve gaspçılar tarafından kırıldı. Pazarın bir tarafında çok sayıda öğrencinin öğrenim gördüğü Cumhuriyet Lisesi ve kız öğrencilerin kaldığı pansiyon, bir tarafında ise mahalle camisi ve Kuran Kursu'nun bulunması mahalle sakinlerini rahatsız etti.

Bunun üzerine harekete geçen mahalleli, valilik ve belediyeye defalarca şikayette bulundu. Şikayet üzerine belediye ile kooperatif arasında yapılan yazışmalara rağmen rehabilite çalışmasının yapılmaması üzerine Belediye Meclisi metruk hale gelen iş yerleri için yıkım kararı aldı. Belediye ekipleri bugün mahalleye giderek Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği ekiplerinin aldığı güvenlik önlemleri altında iş yerleri yıkıldı. Belediyeye ait kepçe önce pasajların dış duvarını ardında demir dış iskeletini yıktı. Kullanılmaz hale getirilen pasajın üzerindeki sacların ve demir parçalarının hak sahipleri tarafından toplanması için süre tanındığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 16:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?