5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kültürler Akdamar'da buluştu

Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan Akdamar Adası'nda ilk defa akşam saatlerinde düzenlenen konserde, 5 ayrı dilde parçalar seslendirdi.


Vangölü Folklor Turizm Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen Vangölü Uluslararası Gençlik ve Kültür Festivali'nin (FESTİVAN) ilk konseri Akdamar Adası'nda verildi. Akşam saatlerinde Gevaş İskelesi'ne gelen protokol üyeleri ve vatandaşlar teknelerle Akdamar Adası'na gitti. Adada verilen ilk akşam konserinde İzmir Senfoni Orkestrası, seslendirdiği 5 ayrı dildeki parçalarla katılanlara hoşça vakit geçirtti.

Kürtçe, Türkçe, Ermenice, İngilizce ve İspanyolca parçaların seslendirildiği konsere, Avrupa'nın 7 ülkesinden gelen müzik ve dans gösterileri ekibi de katıldı. Kürtçe ve Ermenice şarkıların büyük alkış aldığı konserde, vatandaşlar Akdamar Adası'nı ve üzerinde bulunan kiliseyi akşam görme fırsatı buldular.


Yaklaşık 3 saat süren konsere, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Gülşen Orhan, Vali Vekili Ömer Özcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan, bazı kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 18:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?