3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Kurban çok, alan yok

Kurban Bayramı öncesi Van Hayvan Pazarı'ndaki hareketlilik gün geçtikçe artarken, satıcılar, hayvan fiyatlarının geçen yıla oranla aynı olmasına rağmen alıcı bulamamaktan yakındılar. 

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Van-Özalp karayolunun üzerinde bulunan hayvan pazarında canlılık yaşanmaya başladı. Pazara getirilen büyükbaş kurbanlıklar, bin ila 4 bin YTL arasında satışa sunuluyor. 

Sabahın erken saatlerinde kurbanlıklarını hayvanlarını pazara getiren vatandaşlar, 1 yıla yakın süredir besledikleri hayvanlarını satmak için çaba sarf ediyorlar. Yoğun bir kalabalığın olduğu hayvan pazarı büyük pazarlıklara sahne olurken, satıcılar ucuzluktan, alıcılar ise pahalılıktan yakınıyor. 

Hayvan satıcıları, kurbanlıklarını geçen yıla oranla aynı fiyattan sattıkları halde müşteri bulamadıklarını belirttiler. Saman, yem ve kepeğin geçen yıla oranla artmasına rağmen hayvan fiyatlarının aynı seviyede olduğunu ifade ederek, "Böyle giderse hayvanlarımız elimizde kalacak. 

Yaklaşık 1 yıl evimizde beslediğimiz hayvanları satmak için pazara getirdik. Maalesef vatandaşta para olmadığı için sadece bakıp bakıp dolaşıyorlar. Burada gördüğünüz insanlar kuru kalabalıktan başka bir şey değil. İnşallah bayrama yakın işlerimiz açılır" şeklinde konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 12:51:45
Güncelleme :1 Aralık 2008 Pazartesi 14:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayhan güner IP: 194.27.48.xxx Tarih : 1.12.2008 13:11:22

way benim gariban vatandaşım ne söyleyeyim... allah yardımcımız olsun ...