2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Kurban dağıtımında 3. yıl

Kimse Yok Mu Derneği'nin doğu ile batı arasındaki kardeşliği pekiştirmek ve karşılıklı ön yargıları kırmak amacıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde kurban kesimi ve et dağıtımı 3. yılına girdi. 

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda binlerce Kimse Yok Mu Derneği gönüllüsü ailesini bırakarak bölgeye akın etti. Kurbanlıklarını burada kesip etlerini bölgedeki işadamları ve esnaflarla birlikte ihtiyaç sahiplerinin dağıtan gönüllüler, batı ile doğu arasında başlayan bu iyilik hareketine Amerika, İsveç, Belçika ve Almanya'da yaşayan Türk işadamları ve esnaflarda duyarsız kalmadı. Yurt dışından gelenler bölgenin farklı illerinde kurban eti dağıtmanın hazzını yaşıyor. 
;
Geçen yıl Van'da 5 bin kişiye kurban eti dağıtan Kimse Yok Mu Derneği, bu yıl Van Aktif İşadamları Derneği'nin de katkılarıyla bu sayıyı 20 bine çıkardı.
Dün İstanbul, İzmir, Belçika başta olmak üzere farklı illerden gelen yaklaşık 500 kişilik bir gönüllü ordusunun bir kısmı ilçelere dağılırken, Van'da kalanlar ise sabah kestirdikleri kurban etlerinin yanı sıra yanlarında getirdikleri hediyelik eşyaları paketleyerek gezdikleri köyleri ve mahallelerdeki ihtiyaç sahibi ailelere dağıttılar.
İstanbul Bahçelievler semtinden 100 kadar esnafla Van'a geldiklerini ifade eden Mehmet Şirin Yakut, hem kurban bayramını yaşamak hem de fakir ailelere yardım etmek istediklerini söyledi. 

İsmail Çiçek ise bugüne kadar ihmal edildikleri için bu etleri ve yardımları özür beyanıyla emanetten dağıttıklarını anlatarak, bunun birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü olmasını istediklerini kaydetti. Van'ın Beyüzümü Mahallesi'nde tespit edilen ailelere kurban eti dağıtımına yıllardır Amerika'da yaşayıp orada emekli olan Necdet Taburu da katıldı. Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri yaklaşık 5'er kiloluk kurban eti paketinin yanı sıra yanlarında getirdikleri küçük hediyeleri ihtiyaç sahibi ailelere dağıttılar. Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri başta çocuklar olmak üzere evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere harçlık dağıttılar.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 15:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?