5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kurban derileri THK'ya...

VAN'DA KURBAN DERİSİ VE BAĞIRSAK BAĞIŞI

Türk Hava Kurumu (THK) Van Şube Başkanı Vahdettin Dicle, Kurban Bayramı'nda derilerin THK'ya bağışlanması için vatandaşlara çağrıda bulunarak, kurumlarına gelen yardımların yüzde 60'ının çeşitli kurum ve dernekler aracılığı ile tekrar yardıma muhtaç vatandaşlara verildiğini söyledi.

Kurban Bayramı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan THK Van Şube Başkanı Vahdettin Dicle, 2860 Sayılı Kanun gereği fitre zekat ve deri toplama yetkilisinin sadece THK olduğunu belirtti. Kendilerine yapılan yardımlarını yüzde 60'ını tekrar çeşitli kurum ve dernekler kanalı ile halka dağıttıklarını anlatan Dicle, "Kurban deri ve bağırsaklardan elde edilen gelirlerin yüzde 50'sini paydaş kuruluşumuz olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yüzde 4'ünü Türkiye Kızılay Derneği'ne, yüzde 3'ünü Çocuk Esirgeme Kurumu'na (ÇEK) ve yüzde 3'nü de Diyanet İşleri Vakfı'na veriyoruz. Dolayısıyla halktan aldığımızı tekrar halka veriyoruz. Bu gelirlerin yüzde 60'nı dağıtıyoruz" dedi.

Dicle, her yıl olduğu gibi bu sene de vatandaşların THK'ya bağışlayacağı derileri yine düzenli bir şekilde Van merkezi ile 5 ilçede 16 araç ve 30 personel ile toplayacaklarını kaydetti. Van Valiliği'nden 18 araç talep ettiklerini ancak 16 araç tahsis edildiğini anlatan Dicle, Van'a 8, Özalp ilçesine 3, Saray ilçesine 2 ve Gevaş, Gürpınar ve Edremit ilçelerine ise 1'er araç görevlendirdiklerini söyledi. Diğer ilçelerde ise deri toplama işini kaymakamlıkların görevlendirdiği araç ve personeller aracılığı ile yürütüleceğini vurgulayan Dicle, "İl merkezi ile 5 ilçemizde 30 personel görevlendirdi. Görevlendirdiğimiz araç sürücüsü ile deri toplayacak görevlinin kimlik bilgilerini İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdik. Aynı zamanda bu görevlilere THK ait görevli kartı verdik. Ayrıca vatandaşlarımız verdiği her deri için görevlilerimizden makbuz istesinler. Bu vesile ile tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 14:56:02
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 16:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?