6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Kurbanlıklar görücüye çıktı

VAN'DA KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Van'da, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarındaki hareketlilik artarken, satıcılar fiyatlarının yüksek olmasından dolayı alıcı bulamamaktan yakınıyor.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan hayvan pazarında canlılık yaşanmaya başladı. Et fiyatlarında aniden yaşanan artış sebebiyle bu sene kurbanlıklar el yakıyor. Pazara getirilen büyükbaş kurbanlıklar, 3 ila 10 bin TL arasında fiyatlarla satışa sunuluyor. Sabahın erken saatlerinde kurbanlıklarını pazara getiren vatandaşlar, 1 yıla yakın süredir besledikleri hayvanlarını satmak için çaba sarf ediyor. Yoğun bir kalabalığın olduğu hayvan pazarı büyük pazarlıklara

sahne olurken, alıcılar ise pahalılıktan yakınıyor. Özellikle satıcı ve alıcıların el ele tutuşarak kollarını aşağı yukarı hızla sallayarak yaptıkları pazarlıklar çevrede bulunanlarında olaya katılmaları ile tam bir seyirlik oyuna dönüşüyor. Hayvan satıcıları, kurbanlıklarla ilgili satışlarının iyi olmadığını, et fiyatlarında yaşanan artış şuan kendilerini etkilediğini söylediler.

Kurbanlık almaya gelen vatandaşlar ise, fiyatların yüksekliğinden yakındıklarını dile getirerek biraz daha bekleyeceklerini ifade ettiler.

VAN'DA KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
VAN'DA KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
VAN'DA KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 12:02:04
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 12:21:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?