5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kurbanlıklar görücüye çıktı

VAN'DA KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Van'da, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarındaki hareketlilik gün geçtikçe artarken, satıcılar hayvan fiyatlarının bu yıl yüksek olmasından dolayı alıcı bulamamaktan yakındı.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan hayvan pazarında canlılık yaşanmaya başladı. Pazara getirilen büyükbaş kurbanlıklar, 3 ila 6 bin TL arasında fiyatlarla satışa sunuluyor. Sabahın erken saatlerinde kurbanlıklarını pazara getiren vatandaşlar, 1 yıla yakın süredir besledikleri hayvanlarını satmak için çaba sarf ediyor. Yoğun bir kalabalığın olduğu hayvan pazarı büyük pazarlıklara sahne olurken, satıcılar ve alıcılar pahalılıktan yakınıyor.

Hayvan satıcıları, kurbanlıklarla ilgili satışlarının iyi olmadığını, bu sene hayvan fiyatlarının yüksek olmasından dolayı işlerinin durgun olduğunu söyledi. Hayvanlarını il dışına götürmek için kendilerine engellerin çıkarıldığını da ifade eden satıcılar, "Küpeleri olmasına rağmen her hayvan için 60-70 TL para alınıyor. Bu nedenle çok sıkıntı yaşıyoruz. Böyle giderse hayvanlarımız elimizde kalacak. Yaklaşık 1 yıl evimizde beslediğimiz hayvanları satmak için pazara getirdik. Maalesef vatandaşta para

olmadığı için sadece bakıp bakıp dolaşıyorlar. Burada gördüğünüz insanlar kuru kalabalıktan başka bir şey değil. İnşallah bayrama yakın işlerimiz açılır" dedi.

Kurbanlık almaya gelen vatandaşlar ise, fiyatların yüksekliğinden yakındıklarını dile getirdi.

VAN'DA KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 11:20:01
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 12:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?