2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Kurslara kampanyalı destek

Van Valisi Özdemir Çakacak, okuma yazma kurslarını cazip kılmak için gerekirse kursiyerlere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğü kanalı ile çeyrek altın ve ilk üç dereceye girenlere ise beyaz eşya verebileceklerini söyledi.


Saray ilçesine giden Van Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Seracettin Bilmez'in annesinin taziyesine katıldı. Daha sonra Hükümet Konağı'nda kurum amirleriyle bir toplantı yapan Vali Çakacak, Kaymakam Vekili ve Edremit İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran'ın hazır bulunduğu toplantıda kurum amirlerinden yaptıkları hizmetlerle hakkında bilgi aldı. İlçede eğitim kalitesini artırmak ve okur-yazar sorununu ortadan kaldırmak için tüm kamu personeline önemli görevler düştüğünü belirten Çakacak, özellikle okuma yazma kurslarına ve kız çocuklarının eğitimine önem verilmesini istedi.


Saray Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün yaptığı alan taramasında 70 yaş altı 2 bin 19 vatandaşın okuma yazma bilmediğinin tespit edildiğini kaydeden Çakacak, ilçede okur-yazar olmayan tek bir vatandaşın dahi kalmaması için ne gerekiyorsa yapılması talimatını verdi. Okuma yazma bilmeyenleri kurslara özendirmek amacıyla çeşitli hediyeler verilebileceğini de ifade eden Çakacak, şunları söyledi;
"Bu yıl Başbakanımızın eşinin himayesinde başlatılan, 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyasına ağırlık verelim. Bunun için başta öğretmenlerimiz olmak üzere köylere giden kamu personelinden de yararlanalım. Bu kursları okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın katılımını arttırmak için de cazip hale getirelim. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğü tarafından tüm kursiyerlere birer çeyrek altın verebiliriz. Kurslarda başarılı olan ve ilk üç dereceye giren kursiyerlerimize de beyaz eşya hediye edebiliriz. Yeter ki ilimizde okuma yazma bilmeyen kalmasın. Ayrıca bu kampanya çerçevesinde halk eğitim merkezi müdürlüklerinde görevli personellerin de performanslarını değerlendireceğiz"
Daha sonra beraberinde bulunan İlçe Kaymakam Vekili Mehmet Nuri Başaran, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Dursun Çiftçi ve İlçe Emniyet Amir Vekili Arif Günal ile birlikte esnafları ziyaret eden Vali Çakacak, sorunlarını dinledi ve çocuklara oyuncak dağıttı. Okula giden öğrencilerle de sohbet eden Çakacak, okumaları konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.


Vatandaşların, İran ile yapılan sınır ticaretinin ne zaman başlayacağı sorusunu ise Vali Çakacak, sınır ticareti kapsamının genişletilmesi ve Kapıköy Gümrük Kapısı'nın açılması için girişimlerin devam ettiğini belirterek, "Kapının açılması için İran'la görüşmelerimiz her kademede devam ediyor. Sınır ticaretinin kapsamının genişletilmesi ve Kapıköy Gümrük Kapısı'nın açılması için de Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan Kararnameyi bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Halim Benek isimli seyyardan da alışveriş yapan Vali Özdemir Çakacak, ardında ilçede ayrıldı.


Saray ilçesine yaptığı gezinin ardında Van'a dönen Vali Çakacak, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Aralık Ayı Müteşebbis Heyet Toplantısı'na katıldı. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nin de katıldığı toplantı sonrası Ete Beton İşletmesi'ni ziyaret eden Vali Çakacak, ziyaret anısına işyerinin önünde bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 17:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?