5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

'Kürt Dil Bayramı' etkinlikleri

Kurdi-Der Van Şube Başkanı Levent Ürün, 15-22 Mayıs tarihleri arasında 'Kürt Dil Bayramı' nedeniyle düzenleyecekleri etkinliklere tüm vatandaşların davetli olduğunu belirtti.


Konuyla ilgili dernek bürosunda bir basın açıklaması yapan Levent Ürün, 'Kürt Dil Bayramı'nı çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi. Her halkın yaşamında önemli gün ve bayramlar olduğunu söyleyen Ürün, Kürt Dil Bayramı'nın da Kürt halkı için çok önemli olduğunu söyledi. 15 Mayıs tarihinin Kürt halkı tarafından ulusal bayram olarak kutlandığını anlatan Ürün "Biz de TZP-Kurdi ve Kurdi-Der olarak her yıl 15-22 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle bu bayramı kutluyoruz. Bu kutlamalardaki amacımız, Kürt dilinin önemi ve zenginliğine Kürt halkının dikkatini çekmektir. Bilindiği gibi 80 yılı aşkın bir süre devam eden asimilasyon ve oto-asimilasyon, Kürt dili üzerinde büyük bir tahribat yaratmıştır. Biz devlet yetkililerinin de dikkatini çekip, taleplerimiz konusunda mesaj vermek istiyoruz" dedi.


Etkinlikler kapsamında ilk olarak 15 Mayıs 2009 tarihinde yöresel kıyafetlerle Sanat Sokağı'nda bir basın açıklaması yapacaklarını dile getiren Kurdi-Der Van Şube Başkanı Levent Ürün, daha sonra içerisinde Kürtçe yazılmış dergi ve kitapların sergilendiği bir çadır açacaklarını söyledi. Akşam saatlerinde de bir dayanışma gecesi düzenleyeceklerini de belirten Ürün "22 Mayıs 2009 tarihine kadar düzenleyeceğimiz imza günleri ve paneller ile etkinliklerimiz devam edecektir" şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 13:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?