5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

'Kürt sorunu'na çözüm çağrısı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu, düzenlenen bir basın toplantısıyla 'Kürt sorunu'nun çözümü için ilgili tarafları göreve çağırdı.

Mavi Plaza'da bulunan konfederasyon bürosunda yapılan basın açıklamasına birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

'Kürt sorunu'nun çözümü için hazırladıkları talep ve önerilerini kamuoyuyla paylaşan KESK Dönem Sözcüsü Şaban Çiftçi, 1 Haziran 2009 tarihine kadar uzatılan eylemsizlik sürecinin bitimine yaklaşılan bu günlerde, başta devlet yetkilileri olmak üzere tüm kesimleri duyarlı olmaya çağırdıklarını söyledi.
Devam eden operasyonlar ile sorunun çözülemeyeceğini belirten Çiftçi, operasyonların durdurulması ve çatışmazlık sürecinin devam etmesi gerektiğini anlattı. Koruculuk sisteminin de kaldırılmasını gerektiğini dile getiren Çiftçi, "Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün ifade ettiği gibi 'Kürt sorunu' ülkemizin birinci ve öncelikli çözülmesi gereken sorunudur. Bu tespiti anlamlı buluyor, sorunun çözümüne dair somut adımların bir an önce atılması gerektiğini belirtiyoruz" şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 18:26:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?