5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kürtçe 'pas'a dayak

Van’ın Muradiye ilçesinde polislerle lise öğrencileri arasında oynanan maçta bir öğrencinin arkadaşından Kürtçe olarak ‘pas’ istemesi üzerine olay çıktı

Muradiye’de, polislerle lise öğrencileri arasında oynanan dostluk maçında bir öğrenci Kürtçe “pas” isteyince karşı takımdan dayak yedi.Olayda 4 lise öğrencisi yaralandı. İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Erdoğan, polisler hakkında adli soruşturma başlatıldığını, yaşananların üzüntü verici olduğunu söyledi.
İlçe stadında önceki gün, polislerle Çok Programlı Lise öğrencileri arasında dostluk maçı düzenlendi. Öğrencilerden H.G’nin arkadaşından Kürtçe “pas” istemesi üzerine, polisler buna tepki gösterdi. H.G. polisler tarafından iteklenince, arkadaşları araya girdi. Tartışmalar kavgaya dönüştü. Polislerin “tekme ve tokat attığı” iddia edilen öğrencilerden H.G, N.G, B.G. ve Y.A çeşitli yerlerinden yaralandı.

HASTANE YERİNE EMNİYETE

Polisler tarafından gözaltına alınan öğrenciler, hastane yerine emniyete götürüldü. Öğretmenleri tarafından emniyetten alınarak Muradiye Devlet Hastanesi’ne götürülen öğrenciler, ayakta tedavi edildi.

Öğrenciler, “Polislerle dostluk maçı yapıyorduk. Bu sırada arkadaşımızdan pas istedik. Polisin sert tepkisiyle karşılaşan arkadaşımızı ellerinden almaya çalıştık. Bize de vurmaya başladılar. Daha sonra emniyete götürdüler. Burada da tartaklandık” iddiasında bulundular.İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan, olayla ilgisi olan polisler hakkında adli soruşturma başlatıldığını söyledi.Van Emniyet Müdürü Salih Kesmez ise polislerin gençlere karşı daha anlayışlı olmaları gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu: “Bizler zaten Van’da gençlerimizle ayrı bir iletişim kurduk. Bu dostluk maçı da bunun bir örneği. Gençlerimiz ve polislerimiz sosyal hayatta da birlikteler. Ama ne var ki maçlarda tansiyon yüksek oluyor, iki kardeş dahi kavgaya tutuşabiliyor. Polis arkadaşlarımız da biraz genç. Gençlerimiz arasında olan kavga. Genç polislerimizin daha alttan alması gerekirdi.”

milliyet
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 10:33:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?