5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kürtçe vaaz TRT 6'da yayınlandı

Van Hz. Ömer Camii'nde dün gece Miraç Kandili sebebiyle Kürtçe verilen vaaz ve okunan mevlidi TRT 6 (Şeş) tarafından canlı olarak verdi.

Miraç Kandili sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT Genel Müdürlüğü ve Van İl Müftülüğü ortak program düzenledi. Hz. Ömer Camii'nde düzenlenen özel program Kürtçe olarak yapıldı. Yatsı namazından sonra başlayan programda ilk önce Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Ceylan Kürtçe vaaz verdi. Yrd. Doç. Dr. Ceylan, vaazında Miraç Gecesi'nin kutsiyetini ve Hz Muhammed'in (SAV) Mirac'a çıkışını anlattı.

Kısa vaazdan sonra müftülük personeli Kuran-ı Kerim tilavetini yaptı. Ardında müftülük personelleri Hz. Muhammed (SAV) metih ve sena eden mevlidin Kürtçe beyitlerin, ilahi ve kasideler okudu. Van'da ilk kez verilen Kürtçe mevlidi izlemeye gelen vatandaşlar, bu kutlu gecede ellerini yüce Allah'a açarak dua ettiler. Kandil programı, camiye sığmayan vatandaşlar için dışarıda kurulan dev ekrana da yansıtıldı.

Bu yılın başında yayın hayatına başlayan TRT6, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin illerindeki camilerde özel gecelerde Kürtçe mevlit okutulmaya başlandı. Mevlit kandilinde Diyarbakır Ulu Camii'nde okutulan Kürtçe mevlidi canlı olarak veren TRT 6, Regaib Kandili'nde ise Siirt'in Baykan İlçesinde Ziyaret Beldesi'nde bulunan Veysel Karani Camii'nde yayın yapmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 10:41:26
Güncelleme :20 Temmuz 2009 Pazartesi 11:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?