5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kürtçe'ye evet Ermenice'ye hayır

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanlığı Basın Sözcüsü Necip Yavuzer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Köylerin Kürtçe isimlerini iade edebiliriz' yönündeki sözlerini iyi bir niyet göstergesi olarak kabul ettiklerini belirterek, "Ancak birçok köyümüzün eski isimleri Ermenice'dir. Eğer isim değişikliğine gidilmesi esasında Ermeni isimleri tekrar verilecek olursa buna karşıyız" dedi.


SP İl Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte parti binasında basın toplantısı düzenleyen Basın Sözcüsü Yavuzer, son günlerde Kürk halkı ile ilgili en üst düzeyde verilen beyanatların çok iyi bir gelişme ve hatta çok geç kalınmış bir çalışma olduğunu söyledi. Bu barış ve kardeşlik dolu çalışmaları desteklediklerini kaydeden Yavuzer, iyi bir ortamın sağlanması açısından büyük bir beklenti içinde olduklarını dile getirdi. Yavuzer, "Bu çalışmalar esnasında isimleri değiştirilen köylerin tekrar eski isimlerinin verilmesini iyi niyet göstergesi olarak kabul ediyor ve destekliyoruz. Ancak birçok köyümüzün eski isimleri Ermenice'dir. Eğer isim değişikliğine gidilmesi esasında Ermeni isimleri tekrar verilecek olursa buna karşı olduğumuzu ve bunun dış güçlerin direktifleri doğrultusunda alınmış bir karar olduğu kanaatimizi değerli halkımızla paylaşmak istiyoruz" dedi.
ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'ye gelişinden sonra Ermenistan ile başlatılan sıcak gelişmelerin bir takım oyunların oynanacağı izlenimi verdiğini iddia eden Yavuzer, "Obama'nın gelişinin bölgede olan sorunları çözmek yerine kaşımak olduğu, verilen beyanatlarla kendini belli ediyor" şeklinde konuştu.
Van Belediyespor ile Eyüpspor arasında önceki hafta oynanan karşılaşmada çıkan olaylar üzerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nca verilen cezanın siyasi bir karar olduğunu da savunan Yavuzer, "Karar Van'da belediyeyi Demokratik Toplum Partisi'ne kaptırmanın sonucunda hazmedilemeyen bir hıncın dış yansımasıdır. Bank Asya Ligi'ne çıkmasına ramak kalan bir takımı böylesi bir ceza ile cezalandırmak, bu güne kadar görülmemiş bir olaydır. Bundan evvel benzer olaylara böyle bir ceza verilmediği gerçeğine karşılık olarak Adalet ve Kalkınma Partisi'ne mensup milletvekillerinin ciddi manada bir ses çıkarmaması; zihinlere DTP'ye kaptırılan belediyenin hıncının yattığını getiriyor. Bu haksızlığı kabul etmediğimizi ve bunun siyaseten alınan bir karar sonucunda uygulandığına inandığımızı değerli Van halkı ile paylaştığımızı beyan ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 16:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?