2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Kurtulmuşoğlu'ndan birlik çağrısı

22. Dönem Ankara Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Remzi Kurtulmuşoğlu, iktidar ve muhalefete birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, "İktidar ve muhalefet krizi unutarak, rozet takma kavgasına tutuştular. Her iki partinin de bir araya gelerek 'krize nasıl çözüm buluruz' düşüncesi içerisinde olmaları gerekir" dedi. 

Doğu Anadolu Bölgesi Sağlık İşletmecileri Derneği (SABİR) Van Şube Başkanlığı tarafından Urartu Oteli'nde düzenlenen toplantı, SABIR Van Şube Başkanı Uzman Dr. İlhami Gültepe'nin açılış konuşmasıyla başladı. 

Daha sonra söz alan CHP ve Anavatan Partisi Ankara eski milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Remzi Kurtulmuşoğlu, gündemdeki konuları değerlendirdi. Hükümetin sağlığı tek çatı altına toplamada başarılı olduğunu ifade eden Kurtulmuşoğlu, sonradan çıkartılan yönetmeliklerle birlikte tekrardan vatandaşa eziyet edildiğini söyledi. Muayene karşılığında alınan 10 milyon YTL'lik ücrette hastanın 3 doktora gitmesiyle birlikte bu rakamın 30 YTL'yi bulduğunu ifade eden Kurtulmuşoğlu, hükümetin yaptığı 12 aylık yüzde 8'lik zamları bu yolla geri aldığını söyledi. 

Hükümetin bir bunalım içerisinde olduğunu savunan Kurtulmuşoğlu, "Bugünkü krizden etkilenmeyen hiçbir esnaf veya vatandaş yoktur. Hepimiz bu krizden etkilendik. Birçok iş yeri işçi çıkartıyor, kimisi ise maaşlarda indirime gidiyor. Bundan dolayı 200 bin kişi işinden oldu. Bu kriz böyle devam ederse 500 bin kişiyi bulacaktır. Mevcut hükümet iktidara geldiği vakit işsizlik oranı yüzde 9'lardaydı. Şimdi ise yüzde 11,5 ile 13,5 olduğu söyleniyor. Eğer bu kriz zamanına özel hastaneler ve tıp merkezleri de eklenirse birçoğu kapanacaktır. Böyle olduğu taktirde de bu sektörde ekmek yemekte olan 250 bin kişi sokağa dökülecek ve işsizler kervanına katılmış olacaklardır" dedi. 

Türkiye'nin krizi aşabilmesi iktidar ve muhalefete birlik-beraberlik çağrısında bulunan Kurtulmuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"İktidar ve muhalefet krizi unutarak, rozet takma kavgasına tutuştular. Sanki benim ülkemin sorunu rozet takmakmış gibi birbirleriyle yarışa giriyorlar. Ben burada aç susuzken, dünya ülkeleri 'krizden nasıl çıkarım' diye önlemler alırken, benim iktidarım ise ilk 6 ay için yüzde 4'lük zam belirliyor. Yüzde 85 gibi ise doğalgaz ve elektriğe zam yapıyor. Ama memura, işçiye ve çiftçiye gelince yok. Bu ülke krizden birbiriyle rozet takma yarışına girmekle çıkmaz, bu birlik ve beraberliklesağlanacaktır.
 
Ama bu birliktelik iktidarda da, muhalefette de maalesef yok. Her iki partinin de bir araya gelerek 'krize nasıl çözüm buluruz' düşüncesi içerisinde olmaları gerekir."
Prof. Dr. Kurtulmuşoğlu, tüm bu olumsuzlukları gördüklerini ve bunun için yeni bir oluşum içerisinde olduklarını sözlerine ekledi. Ankara SABİR Derneği Genel Başkanı Dr. Tekin Yılmaz ve yardımcısı Levent Genç de toplantıda birer konuşma yaptılar. 

Sağlık kuruluşlarında görev yapan doktorların katıldığı toplantı, yapılan ikram ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 11:09:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?