3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Kurtuluş gününde canlı bomba alarmı

Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90'ıncı yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

Valilik önünde yapılan törenlerde canlı bomba ihbarı üzerine geniş güvenlik önlemleri alındı. Törende konuşan Belediye Başkanı AKP'li Burhan Yenigün, Van’ın bir şehitler yurdu olduğunu belirterek, “Bu vatan kolay kazanılmadı. 2 Nisan’ı çok daha güzel kutlamalıyız” dedi.

Kurtuluş törenleri Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Törene Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, 6'ncı Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Veli Yıldırım, kurum amirleri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından atlı milis kuvvetlerinin şehre girişi temsili olarak canlandırıldı.

Törenlerde halk oyunları ekipleri gösteri yaparken, öğrenciler şiirler okudu. Günün anlam ve öneminine değinen Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Ermeni ve Rus çetelerinin işgalinin Van tarihinde kara bir gün olduğunu, Türk birliklerinin Van’a girişiyle kara günlerin son bulduğunu söyledi.

Yenigün, “Bu topraklar bize şehitlerimiz tarafından emanet edildi. 2 Nisan 1918’de Vanımız şehitler verilerek kurtarılmıştır. Bu günümüzü şehitlerimizin özüne uygun daha güzel bir şekilde kutlamalıyız. Çünkü Van bir şehitler yurdudur. Bu vatan öyle kolay kazanılmadı” dedi.

Törende daha sonra Kurtuluş günü ile ilgili düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve atletizm yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bu arada tören alanında geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Jandarmaya gelen duyumla bir canlı bombanın eylem yapabileceği ihtimali üzerine tören alanının yakınında bulunan binaların çatılarına polis ve jandarma özel harekat timleri yerleştirildi. Özel harekat ekipleri, elleri tetikte ve dürbünle sürekli çevreyi gözetledi. Güvenlik birimlerine canlı bombaların eşkalleri de sarışın mavi gözlü ve küpeli erkek olduğu bildirildi. Kutlamalar geçiş töreniyle son bulurken, çocukların ve büyüklerin balon kapma mücadelesi de izdihama neden oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 13:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?