7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Kuruyan ağaçlar kurtarılacak

KURUYAN AĞAÇLARI DSİ KURTARACAK

Van'da, sulama suyu sıkıntısı yüzünden bahçeleri kuruyan Şerefiye Mahallesi'ndeki vatandaşların şikayetlerini dinleyen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, sorunun Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından çözüleceği müjdesini verdi.

Mahalledeki mevcut kanalın kapatılması ve Van Belediyesi'ne devredilmesi ile birlikte Şerefiye Mahallesi'ndeki bir çok bahçe susuz kaldı. Mahalle sakinlerinin konunun çözülmesi için yetkili kurumlara uzun süre yapmış oldukları başvurulara rağmen hiçbir sonuç alınamazken, sıkıntıyı AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu'na taşıdı. Şerefiye Mahallesi'ne beraberindeki Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte gelen Türkmenoğlu, burada incelemelerde bulundu.

Mahalle sakinlerinden de bilgiler alan Türkmenoğlu, bahçelerin sulanması için buradaki vatandaşlara su sıkıntılarının çözüldüğünün müjdesini verdi. Geçmiş dönemlerde Van'ın bir çok kehrizinin bulunduğunu ve tüm bahçelerin bu sayede sulandığını ifade eden Türkmenoğlu, belediyelerin buna sahip çıkamadıklarını belirtti. Şuanda tek bir kehrizin kalmadığını, bunların tek tek kapatıldığını anlatan Türkmenoğlu, "Mevcut kanallar vatandaşların katı atık ve kanalizasyonlarını bu kanala bağlamaları nedeniyle belediye tarafından kapatılmıştı. Burası DSİ'ye ait olmadığı halde DSİ Genel Müdürlüğü yasa gereği yapılaşmanın bulunduğu yerlere su vermiyor. Ama bahçesi olanlara bu konuda gerekli yardımlarını istisnai olarak yapacağı müjdesini verdi bizlere. Bu müjdeyi de ben burada sizlere veriyorum. Buradaki ağaçların çoğu yarım asırlıktır. Büyük bir emeğin ürünü olan bu ağaçları sulamayarak 1 yılda 1 sezonda yok etmek mümkündür. Her mahallemizde yüzlerce ağacımız var, bunların kurumaması için DSİ kendi inisiyatif çerçevesinde buralara su getirecektir" dedi.

DSİ yetkilileri ise bu işin ihale edileceğini, döşenecek olan büzlerle buradaki bahçelere en kısa zamanda suyun getirileceğini kaydettiler. Bu amaçla 200 metrelik bir hattın döşeneceğini ifade eden yetkililer, bu işlem bitmesi ile birlikte buradaki her bahçeye su vereceklerini kaydettiler.

KURUYAN AĞAÇLARI DSİ KURTARACAK
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 18:11:04
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 20:02:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali karamanlıoğlu IP: 88.226.32.xxx Tarih : 4.08.2010 18:12:30

ne ağaçları ya ne ağaçları?...insanlar susuzluktan kurudu artık...kimsede bunu dile getirmiyor nedense basının haberi yok heralde...vanın merkezinde ayda en az 10 kere su kesiliyor ve 1 hafta gelmediği oluyor su yok koktuk...30 temmuz cuma günü su yine kesildi bugün 4 ağustos çarşamba hala su yok... yeter artık bırakın gidin beceremiyorsunuz...