5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kuskunkıran Tüneli 2010'da tamam

KUSKUNKIRAN TÜNELİ İNŞAAT ÇALIŞMALARI

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, Van-Tatvan karayolu üzerinden inşaat çalışmaları süren Kuskunkıran tünelindeki inceleme gezisine katılan Van Valisi Münir karaloğlu, tünelin 2010 yılında hizmete açılacağını söyledi.

Vali Karaloğlu, çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Bitlis'e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la bir araya geldi. Karaloğlu, Bakan Yıldırım'a özellikle kış aylarında çok sayıda yaralı ve ölümlü kazanın meydana geldiğini, Kuskunkıran Tünel inşaatı ve yapımı devam eden bölünmüş yol çalışmalarının bitirilmesi konularında destek istedi.

Bakan Yıldırım'la yaptığı görüşme ile ilgili kısa bir açıklama yapan Karaloğlu, Bakan Yıldırım'ın daha önce Kuskunkıran Tünel inşaatını yapan yüklenici firma ile yaşanan hukuki sorunlar sebebiyle belirtilen tarihte bitirilemediğini, önümüzdeki günlerde yeni bir ihalenin yapılacağını ve tünelin de 2010 yılında hizmete gireceğini aktardı. Karaloğlu, ayrıca yapımı devam eden bölünmüş yol çalışmalarının da 2010 yılında tamamlanacağını belirterek, daha önce 2,5 saat olan Van-Tatvan karayolunun 1 saate ineceğini belirtti.

KUSKUNKIRAN TÜNELİ İNŞAAT ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2009 Cumartesi 17:10:02
Güncelleme :7 Kasım 2009 Cumartesi 17:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?