3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Kuskunkıran'a 40 milyon YTL

Karayolları Van 11. Bölge Müdürü Metin Görmen, Van-Bitlis karayolu üzerinde bulunan Kuskunkıran Tüneli için bugüne kadar 25 milyon YTL'nin harcandığını ifade ederek, geriye kalan çalışmalar için ise 15 milyon YTL'nin daha gideceğini söyledi. 

Kuskunkıran Tüneli'nde devam eden çalışmalarla ilgili makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Bölge Müdürü Metin Görmen, çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti. 2 bin 175 metrelik tünelin üst yarısının bittiğini, alt yarısının ise yüzde 70 civarında tamamlandığını ifade eden Görmen, zayıf zeminlere invert betonu döküldüğünü ve kaplamanın başladığını kaydetti. 

Tünelin 2009 Kasım ayında hizmete girebileceğini anlatan Görmen, "18 Eylül 2005 tarihinde yapımına başlanan tünele bugüne kadar 25 milyon YTL, geriye kalan diğer çalışmaların bitimi için ise 15 milyon YTL daha harcanacaktır. Kaplama işlerinin sona ermesiyle birlikte geriye aydınlatma ve havalandırma çalışmaları kalacaktır. Kuskunkıran tünelinin yapımı ilimize ve ülkemize büyük katkılar sağlayacaktır. Öncelikle 2 bin 234 rakımlı olan bir mevkide kışın kar mücadelesini yüzde 80 civarında azaltacaktır. 5,5 kilometre civarında ise yolu kısalacaktır. 2 bin 234 rakımlı bölgenin ulaşımı açısında en tehlikeli geçit olarak nitelendirilen Kuskunkıran Geçiti'nde yapılan tünelin tamamlanmasıyla birlikte 30 dakikalık yol 2 dakikaya inecektir. Tünelimiz en fazla 4 veya 5 yılda kendi kendini amorti ederek kar sağlayacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 13:12:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?