5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Kutlamalar devam ediyor

Van'da yapılan seçimlerin ardından resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığına seçilen Demokratik Toplum Partili (DTP) Bekir Kaya, vatandaşlar arasında hiçbir ayırım yapmadan hizmet edeceklerini belirtti.

DTP'nin belediye seçimlerini kazanmasının ardından başlayan kutlamalar devam ediyor. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir araya gelen vatandaşlara seslenen DTP'li yöneticiler, teşekkür konuşmaları yaptı. Seçim otobüsü ile caddeye gelen yöneticilerden ilk konuşmayı yapan İl Başkan Vekili Selim Ertaş, seçimi kazanmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Seçimi kazanmak için destekte bulunan herkese teşekkür eden Ertaş, Vanlıların mücadelesinin önünde eğildiklerini kaydetti.

Selim Ertaş'ın ardından bir konuşma yapan Bekir Kaya ise vatandaşlar arasında hiçbir ayırım yapmadan hizmet edeceklerini belirtti. Van halkına kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür eden Kaya, "Birkaç yıldır birileri kendini halkın iradesi olarak gösteriyor ve 75 milletvekilinden söz ediyordu. Halk Van'ı bir aile şirketi gibi kullananlara sandıkta cevap verdi. Bunların bir dahaki seçimlerde tabelaları bile kalmayacak. Ayrıca seçimde bizimle mücadele eden bütün herkesin önünde saygı ile eğiliyorum. Bu göreve layık olacağımızı ve bütün halkımızın hizmetkarı olacağımızın sözünü veriyorum" dedi.

Son olarak bir konuşma yapan DTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek, Van halkının seçimlerde Recep Tayip Erdoğan'a, 'One minute' dediğini belirtti.
Konuşmalar esnasında bazı vatandaşlar ağaç ve beton kemerlere tırmanarak tezahüratlarda bulundu.

Ayrıca Van Belediyesi girişinde bulunan elektronik tabeladaki, 'Van Belediyesi'ne Hoş Geldiniz Burhan Yenigün' yazısındaki ismin Bekir Kaya olarak değiştirildiği dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan, sabah saatlerinde yapılan kutlamalar esnasında bir grup vatandaş Belediye Başkanı Burhan Yenigün maskesi takan bir genci boynuna ip bağlayarak il merkezinde gezdirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 20:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
düşene bi tekmede siz atmayın. IP: 78.169.9.xxx Tarih : 31.03.2009 18:22:49

burhan yenigüne cevabı sandıkta verdiniz. o en büyük tokadı sandıkta yedi. vatandaşın birinin yüzüne burhan yenigün'ün resmi koyup boynuna ip geçirmek hiç yakışık almadı. düşene bi tekmede siz attınız.herşeye rağmen tbr sayın başkanım. diyarbakırı ve osman baydemirden öğrenilecek ve uygulanacak çok şey var diye düşünüyorum. başarılar