3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Kutlamalar muhteşem geçti

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Van'da düzenlenen törenlerle kutlandı.


Sabah saatlerinde Van Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren törenin yapılacağı Beşyol Kavşağı'na giden tüm yollar araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Yoğun güvenlik önlemlerin alındığı tören alanında Cumhuriyet Caddesi'ne ara sokaklardan çıkan tüm vatandaşların üstleri polis tarafından arandı.

Tören alanının yakınlarında bulunan binaların tepelerine de keskin nişancılar yerleştirildi. Van Valisi Özdemir Çakacak, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan ve Belediye Başkanı Burhan Yenigün, halkı selamlayarak bayramlarını kutladıktan sonra Jandarma Binbaşı Selahattin Mersin, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Bu zaferin Türk ulusunun yüksek kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olduğunu söyleyen Binbaşı Mersin, ulusal birlik ve beraberliğin ne büyük bir güç olduğunu ortaya koyduğunu kaydetti. Binbaşı Mersin, "Türk ulusunun zayıf zannedildiği dönemde kazanılan bu zafer, Türkiye Cumhuriyetinin temel kaynaklarının ne derece sağlam ve sarsılmaz olduğunun en açık ifadesidir.

Bu zafer, Türk milletinin bağrından çıkan kahraman ordusunun ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığının tarihe bir kez daha altın harflerle yazılmış bir zaferdir. Bu zafer, Türk'ün bağrına dayanan hançerlerin milletçe sökülerek özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyen düşmanların dize getirilmesinin bir destanıdır. Bu zafer, Türk milletinin hürriyet ve istiklal mücadelesinin ölümsüz bir abidesi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşuna zemin hazırlamıştır.

Bu zafer, ülke toprakları içerisinde omuz omuza yaşayan insanların kazandığı, kanlarının bir birine karıştığı, son nefesini bir birinin kucağında verdiği kahraman insanlarımızın zaferidir" dedi. Tören, yapılan konuşmanın ardından askeri ve askeri araçların geçişi ile son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 14:04:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?