3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Kutlu doğum haftası etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Van'a gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karaman, 'Milli ve manevi değerlerimiz' konulu bir konferans verdi.

İl Müftülüğü tarafından organize edilen konferans Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) kompleks binasında yapıldı. Program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Osman Artan, Hz. Muhammed'i (S.A.V.) anlatmaya sözlerin yetmeyeceğini belirtti.

Artan, "Peygamberimizi anmaya, anlatmaya ve öğrenmeye çok ihtiyacımız var. Hele şu zamanımızda çok ihtiyacımız var. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) insanlara karşı gösterdiği sevgiyi öğreneceğiz, öğrenmekle kalmayacağız hayatımızda tatbik edeceğiz" dedi.


Müftü Osman Artan'ın konuşmasının ardından protokolde bulunanlara gül verdiği programda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karaman, verdiği konferans ile peygamber sevgisini anlattı. Karaman, Peygamber Efendimizi sevmenin önemi ve güzellikleri ile ilgili bilgiler verirken, salonda bulunanlar duyduğu anlar yaşadı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hayatı, kişiliği ve güzel ahlakı hakkında katılımcılara aydınlatıcı bilgi veren Karaman, "Hepinizi buraya getiren Allah sevgisidir, Peygamberimizin aşkıdır. Allah, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) rahmetini üzerimizde eksik etmesin" şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde kompozisyon, şiir ve makale yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği programa Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Vali Yardımcısı Ali İpek, VATSO Başkan Yardımcısı Hakan Emekçi, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 12:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?