7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Kutsal topraklara yolculuk başladı

VAN'IN İLK HACI KAFİLESİ  KUTSAL TOPRAKLARA GİTTİ

Van'da, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı ile kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları Suudi Arabistan'a gitmek üzere Ankara'ya gitti.

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas Başkanlığı'ndaki ilk hacı adayı kafilesi, sabahın erken saatlerinden itibaren Van Ferit Melen Hava Alanı'na geldi. Hacı adaylarıyla alana gelen çok sayıdaki yakınlarının terminal binasına girmek istemeleri üzerine kısa süreli kargaşaya neden oldular. Kafile Başkanı olan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, burada yaptığı konuşmada, bu yıl Van'da Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla 447 ve özel şirketlerle de 365 kişi olmak üzere toplam 812 kişinin kutsal topraklara gideceğini belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı kanalı ile bugün ilk 2 kafilenin Van'dan Ankara'ya ve oradan da Suudi Arabistan'ın Cidde kentine gideceklerini söyledi.

Arvas, hac ibadetinin İslam'ın şartlarından biri olduğunu belirterek, ''Bu ibadet İslam dünyasının bir araya geldiği, kaynaştığı bir ibadet. Aynı Allah'a inanan, Kabe'ye yönelen insanlar bir atmosferi paylaşacak. Peygamberin huzurunda olmak, Kabe'de tavaf etmek herkesi heyecanlandırıyor. Hacı adaylarının kendilerini yenilemelerini ve his dünyalarında derinleşmelerini istiyoruz. Gerekli tüm tedbirlerimizi aldık. Cidde'den itibaren Diyanet İşlerine bağlanıyoruz" dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri de hacı adayları gül ve karanfil hediye edip, gül suyu ile içme suyu ikramında bulundu. Hacı adaylarıyla da vedalaşan polisler, Kürtçe kendilerine dua etmelerini istedi.

Zaman zaman duygulu anlarında yaşandığı vedalaşmanın ardından uçağa binan ilk kafile olan 159 hacı adayı Ankara'ya ve oradan da kutsal topraklara gidecekler.

VAN'IN İLK HACI KAFİLESİ  KUTSAL TOPRAKLARA GİTTİ
VAN'IN İLK HACI KAFİLESİ  KUTSAL TOPRAKLARA GİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2010 Cuma 12:33:03
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 12:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?